Notícies

L'AMIC present al "Col·loqui Euroregional dels espais Occità i Català" celebrat a Narbona
Dilluns, 12 de desembre 2022

Amb motiu del 20è aniversari de l'Eurocongrès 2000 i el 100è aniversari de Robert Lafont, es va celebrar a Narbona el “Col·loqui Euroregional dels espais Occità i Català”, a iniciativa de l'associació Euroccat i amb el suport de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, on es va proposar compartir una reflexió multidisciplinària al voltant de les cultures occitanes i catalanes.

El Col·loqui, que es va celebrar al Museu Narbo Via els dies 8 i 9 de desembre, donava continuïtat a l’Eurocongrés de l’any 2021, tal com va comentar a l’obertura Joan Amorós, president de FERRMED. A continuació Xavier Bernard Sans, director de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, va celebrar que es realitzés aquesta jornada i va destacar que l’Euroregió té un clar vincle amb aquest col·loquí, ja que és economia, cultura, llengua, cohesió...; i va acabar afirmant “nosaltres som mediterranis i Europa ha de ser més mediterrània”.

La jornada a la qual va assistir Josep Ritort, secretari general d’AMIC, va profunditzar en diverses línies de reflexió. Una d’elles va ser la història, on es va qüestionar què passa amb les realitats nacionals occitanes, franceses, catalanes i europees. També es va tractar sobre la llengua i les cultures: Català i occità, quins camins tenen per al reconeixement?. Així, com es va parlar sobre economia i desenvolupament sostenible, al voltant de 4 grans eixos: aigua, energia, turisme i mobilitat. Finalment, es va celebrar una taula rodona per a esbossar perspectives i fer el vincle amb les polítiques públiques en aquests àmbits de debat.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Avís legal   Política de privacitat   Política de cookies