Notícies

L’AMIC rep el Premi Nacional Lluís Companys
Dilluns, 24 de octubre 2022

L’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) ha rebut el Premi Nacional Lluís Companys, atorgat per ERC Sants-Montjuïc, en commemoració del 25è aniversari de l’entitat.  El guardó s’atorga a persones, associacions i institucions que hagin destacat en la defensa de la nació catalana. Va ser creat l’any 1994 pel Casal Jaume Aiguader d’ERC de Sants-Montjuïc.

Premi per a la premsa de proximitat
El president de l’AMIC, Ramon Grau, i el secretari general de l’entitat, Josep Ritort, han rebut el guardó de mans d’Oriol Duran, secretari de Mitjans de Comunicació i Difusió, que ha destacat com l’AMIC ha passat de ser una entitat voluntariosa a una entitat amb 515 capçaleres, un milió i mig d’exemplars de difusió, quatre milions de lectors i més de 13 milions i mig d’usuaris únics als mitjans digitals. En el seu discurs, Grau ha destacat l’audiència, però sobretot la gran capil·laritat de la seva premsa: “Som molts mitjans d’àmbit local, però també nacional i temàtic. Mitjans compromesos que des de sempre hem contribuït a la normalització del país en tots els aspectes sense oblidar l’essència del periodisme”.

I en una nit on la reivindicació de la llengua catalana ha estat molt present, Grau ha recordat que els mitjans de l’AMIC sempre han estat al costat de la llengua del país i de la gent: “En un moment en què l’ús social del català està minvant, la nostra aposta ha estat i és inequívoca. Un exemple: l’àrea metropolitana de Barcelona, on hi ha un gran nombre de capçaleres de proximitat i més del 90% són escrites en català”.

L'acte
La professora Carme Junyent, l’escriptor Oriol Vergés i mossèn Enric Subirà han sigut els altres guardonats en un acte solemne, molt emotiu, celebrat a l’Escola Jacint Verdaguer del Poble-sec.

L’acte de lliurament va tenir lloc a l’Escola Jacint Verdaguer del Poble-sec, i va comptar amb l’assistència de personalitats de la política i la cultura com la consellera Natàlia Garriga, Raül Romeva, Elisenda Alamany o la cineasta Isona Passola.

 
            
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notícies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Subscriu-te al nostre butlletí
  He llegit i accepto els termes i condicions