Notķcies

L’AMIC formarą part de la Cątedra UPF Futur de la Comunicació
Dijous, 21 de juliol 2022
Ramon Grau, president de l'AMIC, a la presentació de la Cątedra UPF Futurs de la Comunicació

La Càtedra, una iniciativa del Departament i la Facultat de Comunicació de la UPF, pretén sumar esforços entre els diferents actors del sector comunicatiu per fomentar la recerca col·lectiva en aquest àmbit

 

El campus de Poblenou de la Universitat Pompeu Fabra va acollir ahir 20 de juliol l’acte de presentació de la Càtedra UPF Futurs de la Comunicació, impulsada pel Departament i la Facultat de Comunicació de la Universitat, on l’AMIC forma part.

L’AMIC formarà part del Consell de Govern de la Càtedra, juntament amb altres tretze empreses i institucions del món de la comunicació. La Càtedra té com a principal objectiu sumar esforços entre els diferents actors del sector comunicatiu per fomentar la recerca col·lectiva en aquest àmbit i poder entendre els escenaris possibles i probables, en benefici de tota la societat.

El director del Departament de Comunicació de la UPF i de la Càtedra, Jordi Ballo, ha destacat que “des del Departament i la Facultat de Comunicació de la Universitat hem impulsat aquesta càtedra en plantejar-nos una necessitat: ser capaços de mirar amb actitud prospectiva sobre el futur de l'espai comunicatiu. És molt habitual en el camp de la comunicació i la cultura pensar en termes immediats, i molt difícil fer-ho a cinc o deu anys vista. Aquest és el repte, que creiem que respon a una necessitat, com ho demostra la capacitat que ha tingut aquesta càtedra de vincular com a socis fundadors les empreses i institucions més innovadores dels diversos sectors comunicatius”, ha explicat.

El president de l’AMIC, Ramon Grau, ha remarcat que La Càtedra Futurs de la Comunicació pot ser una eina indispensable que l’AMIC necessita i fomentem. Els mitjans de comunicació, i sobretot els més propers a la gent, tenim una funció social no només d'informar, sinó de ser part activa de cada comunitat d'ajudar a la seva vertebració esdevenint eines de cohesió, d'arrelament i de creació de sentiment de pertinença.

Quines són les característiques i àmbits d’anàlisi de la Càtedra UPF Futurs de la Comunicació?
La Càtedra vol analitzar els models econòmics i organitzatius sobre els que se sustenten les empreses. Així, com els canvis socials i polítics i els efectes que tenen en la capacitat de les persones per a satisfer les seves necessitats informatives i culturals i les seves pautes de consum.

La Càtedra buscarà trobar respostes als grans interrogants: tecnologia, connectivitat, els models de negoci, col·laboració publicoprivada, nous professionals...Els resultats seran integrats per les empreses i al mateix temps esdevindrà un coneixement adquirit pel conjunt de la societat i dels sectors implicats.

La Càtedra estudiarà de forma permanent i contínua des de la disciplina de la prospectiva i els horitzons que es perfilen o entreveuen per a tots els processos de la comunicació social (creació, producció, edició, comercialització, distribució, aprovisionament tecnològic, etc.) en tots els formats i amb una visió àmplia dels serveis, que transcendeixi la tradicional concepció de mitjans.

 
                
Associa't   Planifica una campanya   Innovació   Notķcies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Subscriu-te al nostre butlletķ
  He llegit i accepto els termes i condicions