NotÝcies

Neix elKIT.CAT, nou portal per facilitar la digitalitzaciˇ en catalÓ de les empreses
Dimecres, 8 de juny 2022

Les cambres de comerç de Catalunya i la Fundació.cat han posat en marxa el portal elkit.cat, una iniciativa que té com a objectiu contribuir a fomentar la digitalització de les empreses tot impulsant l’ús de la llengua catalana en el món empresarial.

L’aposta sorgeix fruit de la posada en marxa del Kit Digital, un programa europeu a nivell estatal que ofereix subvencions directes, s’estima que Catalunya rebrà al voltant de 500M d’euros, per impulsar programes de transformació digital a les empreses. Per accedir a aquestes ajudes, de fins a 12.000 euros, les companyies interessades han de contactar amb alguns dels "agents digitalitzadors" acreditats per l'administració.

Segons dades de l’Enquesta de clima empresarial de la Cambra de Comerç de Barcelona, es constata que el català només està present en un 57% de les pàgines web, una xifra força inferior al 80% que registra el castellà i no gaire superior al 42% de l’anglès.

Per aquest motiu, les Cambres de Catalunya i la Fundació .cat han unit esforços per contribuir a revertir la situació i posicionar el català com una llengua preferent en la implementació de polítiques digitals dels negocis. A través de l’eina elKIT.CAT ambdues corporacions ajudaran a posicionar les empreses tecnològiques que ofereixen els seus productes digitals en llengua catalana amb independència de la seva ubicació geogràfica arreu de l’Estat.

 
            
Associa't   Planifica una campanya   Innovaciˇ   NotÝcies   Qui som   Junta   Objectius   Serveis   25 anys   Mitjans digitals   Mitjans en paper   Contacta'ns   
Amb el suport de:
Amb la colĚlaboraciˇ de:
Subscriu-te al nostre butlletÝ
  He llegit i accepto els termes i condicions