NotÝcies

El Premi Ramon Barnils guardona investigacions sobre energies renovables
Dijous, 16 de desembre 2021
Miquel Andreu, autor del reportatge "Una 'revoluciˇ' en mans del gran capital", en el discurs d'agra´ment del prem

La 7a edició del Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació ha guardonat dos treballs sobre les energies renovables. D’una banda, els periodistes Carles Prats i Ricard Belis han sigut els guanyadors del 7è Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació pel documental "Kilowatts d'aigua, el negoci del segle", de Sense Ficció de TV3.

D’altra banda, Miquel Andreu ha estat premiat en la categoria de mitjans d’àmbit local i comarcal per “Una 'revolució' en mans del gran capital”, del Som Garrigues, i publicada conjuntament amb La Directa. El reportatge posa noms i cognoms a les empreses darrere els grans projectes d'energies renovables a determinades zones del país, sobretot arran de l'aprovació de la modificació recent. El jurat ha destacat la vocació de servei al públic de l’autor i del mitjà, les sinergies amb altres mitjans i la “bona tasca d'aportar transparència en una qüestió d'especial importància en un moment en què l'energia és cada vegada més damunt la taula”.

En aquesta edició el jurat també ha fet una menció especial al reportatge “Assetjament sexual i abús de poder a alumnes” de l’Institut del Teatre, de Núria Juanico i Albert Llimós, publicat al diari Ara, per la gran quantitat de fonts, la feina dedicada i l’alt impacte social del reportatge, que ha provocat canvis en la institució.

L’acte va tenir lloc ahir 15 de desembre a la Sala Moragues del Born Centre Cultural i de Memòria. La Gala va ser presidida pel Molt Honorable President, Pere Aragonès. També hi va haver una actuació musical de Lu Rois i monòlegs d’Irene Minovas.

 
Subscriu-te al nostre butlletÝ
  He llegit i accepto els termes i condicions