Jordi Borràs
Aquesta nova iniciativa anirà més enllà d'una sola setmana i s'amplia al llarg de l'any amb diferents formats i activitats per aproximar les temàtiques socials a través dels llibres entre aquells col·lectius que tenen difícil accés a la lectura i la cultura

 









 

 

La Prestatgeria del Social, un espai en expansió per a la literatura compromesa
El tret de sortida es farà a la Setmana del Llibre en Català el dimarts 12 de setembre amb una taula rodona sobre cures

Després de dos anys tirant endavant la Setmana del Llibre Social, la iniciativa sociocultural del Social.cat que ha reunit a autores i autors referents en les lletres socials a diverses llibreries de Barcelona, encetem una nova etapa expandint aquest projecte que a partir d'ara es diu La Prestatgeria del Social.

Aquesta nova iniciativa anirà més enllà d'una sola setmana i s'amplia al llarg de l'any amb diferents formats i activitats per aproximar les temàtiques socials a través dels llibres entre aquells col·lectius que tenen difícil accés a la lectura i la cultura. L'educació, el gènere, la salut, les migracions, la diversitat, el feminisme o els moviments socials són qüestions que ens travessen a totes i que posarem sobre la taula a través de xerrades i debats participatius per tal de reflexionar i caminar, juntes, cap a una societat més crítica, justa i igualitària.

Enguany, del 14 al 18 de novembre estarem a diverses llibreries de Barcelona per encetar debats al voltant d'alguns d'aquests temes. Així, per exemple, ens reunirem a La Conxita per parlar sobre educació social amb David Vàzquez, Yanina Diaz Ortega i Ferran Castellarnau, i a la llibreria Tòmiris per endinsar-nos en el món de la salut i l'educació emocional de la mà d'Eudald Espluga i Jaume Funes, entre altres activitats que estem preparant i que donarem a conèixer en les pròximes setmanes.

Abans, però, el dimarts 12 de setembre donarem el tret de sortida a La Prestatgeria del Social amb una activitat en el marc de la Setmana del Llibre en Català: la taula rodona 'Reivindicant les cures des dels llibres', que comptarà amb les veus de Laura Gonzalvo, autora de 'La llista de les coses impossibles'; Guillermina Sanisidro Fontecha, una de les autores de 'Dones i mares invisibles'; i Laia Altarriba, responsable de premsa i activitats de Tigre de paper. Dues dones que saben de primera mà què suposa tenir una persona dependent a càrrec i una editorial compromesa amb visibilitzar les cures des dels llibres.

Notícies relacionades
Talent sènior: un benefici per a tota la societat
Les Barnahus atenen 1.450 casos de violència sexual a infants i adolescents des de principis d'any
De mitjana s'han assistit sis casos al dia i s'estima arribar als 3.600 l'any a tot Catalunya
Reduir la segregació i l’abandonament escolar prematur: els dos reptes que ha de prioritzar Educació, segons la Bofill
La fundació alerta el nou Govern que els resultats educatius només milloraran si es redueixen les desigualtats
Les infermeres reclamen ràtios adequades per donar una "atenció digna" a les residències de gent gran
SATSE avisa que un nombre de professionals "insuficient" afecta la qualitat de l'atenció i fa que sigui "menys humanitzada"
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71