Fundació "La Caixa"
El programa d’integració sociolaboral Incorpora de la Fundació ”la Caixa” va facilitar a Catalunya 12.126 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat el 2022

 









 

 

El programa Incorpora de la Fundació "la Caixa" ha facilitat 12.126 nous llocs de treball a persones en risc d'exclusió aquest 2022 a Catalunya
Aquests llocs de treball s'han aconseguit gràcies a la tasca de prop de 140 entitats socials de Catalunya, més de 4.000 empreses i més de 350 tècnics dedicats a la integració laboral de col·lectius en situació de vulnerabilitat

El programa d'integració sociolaboral Incorpora de la Fundació "la Caixa" va facilitar a Catalunya 12.126 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat el 2022, a través de prop de 140 entitats socials i més de 350 tècnics. Això ha estat possible gràcies a la col·laboració de més de 4.000 empreses catalanes en aquest projecte de responsabilitat social.

En el global d'Espanya, s'han aconseguit 40.760 insercions de la mà de prop de 500 entitats socials, 1.200 tècnics i 15.633 empreses. Aquest any, hi ha hagut un increment destacat de la contractació indefinida, que representa una mitjana del 33% del total, motivat per l'entrada en vigor al mes d'abril de la nova reforma laboral.

Les últimes dades que es desprenen del programa Incorpora reflecteixen la recuperació en sectors que van patir les conseqüències de la pandèmia i que avui tornen a ser un motor generador d'ocupació. En especial, els de logística i comerç, hostaleria i restauració, neteja i àmbit sociosanitari.

Les noves necessitats sorgides en l'era digital han comportat una transformació en el mercat laboral, tant per a les empreses com per als clients. Per això, amb la finalitat de disminuir la bretxa digital en la cerca de feina, la Fundació "la Caixa" i la Fundació Accenture han impulsat la formació «Treballant en digital» per acompanyar persones en situació de vulnerabilitat. L'objectiu és promoure la digitalització per afavorir la millora de les competències tecnològiques d'aquestes persones i aconseguir així la seva inclusió social i ocupabilitat. El 2022 han participat a Catalunya en aquesta formació 3.405 persones.

«Tenir una feina és el primer pas per a la inclusió social de les persones en situació de vulnerabilitat, ja que millora la seva autonomia i permet el reconeixement de les seves potencialitats. I, per aconseguir-ho, és imprescindible un acompanyament en xarxa a través de tècnics, entitats socials i empreses compromeses», destaca el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón.

De les 40.760 insercions, 22.209 han estat de dones i 18.551 d'homes. Del total, aproximadament el 25% (9.871) són de persones amb discapacitat. Més del 75% del total (30.889) corresponen a persones en risc o situació d'exclusió: joves, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d'altres.

En el cas de Catalunya, 6.472 han estat de dones i 5.654 d'homes. Del total, aproximadament 2.922 són de persones amb discapacitat i 9.204 són persones en risc o situació d'exclusió: joves, víctimes de violència de gènere, aturats de llarga durada i exreclusos, entre d'altres.

Així mateix, 37.401 de les contractacions van tenir lloc a Espanya, i 3.359 a l'estranger, ja que el programa també es porta a terme a Portugal, el Marroc, Polònia i Hongria.

El programa Incorpora, que es va iniciar el 2006, té com a objectiu la inserció sociolaboral de les persones. Per això, basteix ponts entre les empreses i les prop de 500 entitats socials que el desenvolupen, amb les quals la Fundació "la Caixa" acaba de renovar els acords de col·laboració per dissetè any consecutiu.

A més, des del 2016, Incorpora porta a terme una línia d'autoocupació gràcies a la qual persones en risc d'exclusió social participen en una nova forma d'integrar-se en el mercat laboral. Les persones amb actitud i capacitat emprenedores poden desenvolupar un pla de negoci per crear la seva pròpia empresa, amb el suport d'un itinerari personalitzat, formació i acompanyament facilitats pel programa a través de 45 punts d'autoocupació Incorpora desplegats per tot Espanya. Gràcies a aquesta iniciativa, el 2022 Incorpora va atendre 3.188 persones interessades a obrir un negoci i va facilitar la creació de 1.440 noves microempreses. En el cas de Catalunya, es van crear 532 nous negocis.

Notícies relacionades
El sector concertat i privat d'atenció a la gent gran exigeix l'equiparació salarial dels seus treballadors amb la pública
Reclamen que hi ha una diferència del 40% de nivell salarial entre el conveni públic i els del sector privat
Potenciar la recerca en càncer a través de la lectura: comença la campanya 'Girem el Full!'
La iniciativa anima a participar afegint ressenyes de llibres, les quals es convertiran en recursos per investigació
Treballadors de l'àmbit social reparteixen caixes amb engrunes de pa a Drets Socials i organitzacions del sector
Simbolitzen la precarietat dels serveis externalitzats en els quals treballen i les seves males condicions laborals
Neix OVIM, el primer observatori de violències institucionals masclistes a l'Estat espanyol
La plataforma vigilarà els casos de violència masclista per part de l'Estat i li exigirà responsabilitats Anna Adrià Català
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71