Hospital de Sant Pau
El projecte del jardí terapèutic ha estat impulsat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.


 

 

L'Hospital de Sant Pau estrena jardins terapèutics per ajudar a la millora dels pacients
En aquesta nova àrea, que vol contribuir a la millora de l'entorn de l'hospital, es desenvoluparan teràpies exteriors i hortícoles

L’espai exterior comprès entre els blocs D i E de l’Hospital de Sant Pau s’ha convertit en un jardí terapèutic d’accés controlat que vol ajudar a la recuperació i benestar dels pacients durant el seu ingrés i contribuir a la millora de l’entorn de Sant Pau.

L’hospital espera que aquesta nova zona enjardinada reverteixi en la millora de les condicions físiques, psíquiques i cognitives dels usuaris. El projecte ha estat impulsat per la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

El nou jardí terapèutic consta de dues àrees diferenciades: una zona d’estada enjardinada per descansar, passejar i realitzar algunes activitats de rehabilitació, i un segon espai dedicat a horts. S’hi poden trobar espècies d’arbres com garrofers, tarongers i arboços, i diversos arbustos i flors, com farigola, espígol i calèndula.

Sota l’impuls de la Direcció Infermera, s’ha concebut un projecte per fer dels nous espais verds una eina terapèutica que contribueixi a millorar la qualitat de vida i recuperar l’autonomia personal dels pacients. En aquesta primera fase de desenvolupament del projecte, es desenvoluparan teràpies exteriors i hortícoles en el marc del Pla terapèutic grupal rehabilitador de la persona a l’Hospital de Dia de la Unitat de conductes addictives del Servei de Psiquiatria i a la Unitat de teràpia ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació.

Segons indica el centre hospitalari, l’obertura del nou jardí terapèutic s’afegeix a altres iniciatives que pretenen millorar la relació arquitectònica de l’Hospital amb l’entorn i els pacients, com les cobertes vegetals del nou edifici de l’Institut de Recerca i de l’espai situat davant de la façana de l’Hospital del carrer Sant Quintí.

Notícies relacionades
Diverses entitats reclamen canvis en el model de distribució social d'aliments, que consideren "poc inclusiu i eficaç"
Banc dels Aliments, Càritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja proposen utilitzar targetes moneder o vals de compra
L’associació Exmenas denuncia les proves de majoria d’edat en una concentració davant la DGAIA
L’entitat també rendeix homenatge a un jove guineà que es va suïcidar fa un mes dies després de ser expulsat d’un centre
El tercer sector torna a denunciar els retards de la Generalitat en els pagaments dels serveis d’atenció a la infància
El deute amb les entitats que presten serveis d'acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d‘euros
Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
La trobada del Fòrum d'ONG inicia la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO
La 14a sessió del Comitè Intergovernamental s'està celebrant entre el 9 i el 14 de desembre a Bogotà
Reivindicant l’esperit del teatre independent
Reflexions a l’entorn del teatre fet per grups amateurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71