Isidre Fainé, proposat per presidir l’Institut Mundial de Bancs Minoristes (WSBI)
últims articles
La Fundació Cruyff, la Fundació Bancària ”la Caixa” i la Fundació Barça inauguren un Cruyff Court a Banyoles amb Andreu Fontàs
 
CaixaBank, 'Banc de l'Any 2018' a Espanya per The Banker
 
Isidre Fainé, escollit president de l’Institut Mundial de Bancs Minoristes (WSBI)
 
CaixaBank implantarà DayOne a Espanya i Portugal l’any 2019 per ser el banc de referència de l'economia de la innovació
 
CaixaBank obté un benefici de 1.768 milions durant els nou primers mesos, un 18,8 % més
 
L'aplicació mòbil de CaixaBank, premiada pel Bank Administration Institute (BAI) per la seva innovació en l'experiència d'usuari
 

Isidre Fainé, president de la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis (CECA) i de la Fundació Bancària ”la Caixa”, ha estat designat avui vicepresident de l’Agrupació Europea de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (ESBG, per les sigles en anglès), un cop ha acabat el període de tres anys de la seva presidència, tal com estableixen els estatuts de la institució. Durant el 30è Consell d’Administració que s’ha celebrat a Brussel·les, l’ESBG ha nomenat per substituir-lo Helmut Schleweis, actual president de l’Associació Alemanya de Caixes d’Estalvis.

Candidat a la presidència del WSBI

La finalització del mandat com a president de l’ESBG fa possible que aquesta presenti la candidatura d’Isidre Fainé com a president de l’Institut Mundial de Caixes d’Estalvis i Bancs Minoristes (WSBI). En aquest sentit, Fainé serà candidat a presidir aquesta entitat en representació de l’agrupació europea a partir del pròxim mes de novembre. La presidència d’aquesta institució suposaria l’assumpció d’una nova responsabilitat d’àmbit global, en la defensa i promoció dels interessos de les caixes i bancs retail del món i de tots els seus clients.

El WSBI representa els interessos de 7.000 caixes d’estalvis i bancs minoristes repartits arreu del món. Les funcions d’aquesta institució, que va néixer el 1924, s’enfoquen a la representació d’aquests interessos davant d’organismes internacionals, com ara l’FMI, el Banc de Pagaments Internacionals, el Comitè de Basilea i l’Organització Internacional de Comissions de Valors (IOSCO), entre d’altres.  

El WSBI se centra en qüestions de rellevància global que afecten la indústria bancària, i defensa els objectius del G20 d’assolir un creixement sostenible, inclusiu i equilibrat, i també la creació d’ocupació a tot el món, ja sigui en països industrialitzats o menys desenvolupats. Així mateix, el WSBI prioritza els esforços internacionals per avançar en l’accés financer per a tothom.
En xifres, els membres del WSBI posseeixen un total de 15 bilions d’euros i atenen 1.300 milions de clients de prop de 80 països que ofereixen serveis bancaris al detall.

Tres anys al capdavant de l’ESBG

Fainé ha estat el primer president espanyol al capdavant de l’ESBG, i el seu mandat ha marcat importants fites tant per a la banca internacional com en clau interna. La seva presència en una de les principals associacions europees ha projectat de forma destacada la transformació que ha experimentat el sector bancari espanyol en els últims anys.

Al llarg de la seva participació en l’associació europea, Fainé ha mantingut una intensa agenda de reunions d’alt nivell amb autoritats financeres internacionals com ara el Fons Monetari Internacional, el Banc Central Europeu, el Mecanisme Únic de Supervisió i la Comissió Europea, amb l’objectiu de debatre els temes regulatoris de més rellevància per al sector bancari minorista.

A més, s’han dut a terme canvis dins la institució que han influït de forma destacada en l’evolució de l’organització. El reenfocament de l’estructura de l’associació amb un nou impuls cap a la digitalització i la creació d’un nou codi de conducta interna són només algunes de les reformes que s’han fet sota la presidència de Fainé.

“Posar en valor la relació amb el client”

Durant el 30è Consell d’Administració, Isidre Fainé ha destacat el paper decisiu de la banca minorista en la lluita contra l’exclusió i la pobresa:: «Una sensibilitat especial envers els problemes socials, i el fet d’involucrar-nos per solucionar-los, és el que diferencia tant l’ESBG com el WSBI. Pretenem, amb la nostra actitud i amb les nostres activitats, contribuir a potenciar la nostra reputació, i subratllar la important funció social que complim. A més, estem obligats a demostrar a la societat i a les autoritats de cada país, amb projectes i amb fets, que les solucions als grans problemes existeixen i les tenim a l’abast».

Així mateix, Fainé ha subratllat la vocació del sector de contribuir a buscar solucions per als grans reptes del futur. «Volem ser un actor de primer ordre, dins l’àmbit internacional, en l’elaboració de propostes, el disseny d’iniciatives i l’execució de programes concrets», ha indicat. Al seu parer, la clau i el repte per a la continuïtat de la banca minorista rauen a «posar en valor el nostre model de relació amb els clients, davant d’altres models basats en la desintermediació o les tecnologies virtuals. Només així, els bancs minoristes podrem competir amb les fintechs i les bigtechs, les grans companyies tecnològiques que dominen el mercat mundial de la informació.”

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media