La Diputació de Barcelona fomenta els valors cívics a La Ciutat dels Somnis
últims articles
Els contrastos de l’art romŕnic
Molts pensem en el romànic com un art auster i senzill, discretament integrat amb la natura. I això és ben cert, especialment a les petites esglésies que es van construir durant els segles XI i XII en els poblets de muntan...
Preservar l’entorn, respectar el futur
Les polítiques mediambientals centren, cada cop amb més intensitat, l’acció de govern de les administracions. En el cas de la Diputació de Barcelona, que aplega els 311 pobles i ciutats de la demarcació, la pr...
Connectats a la cultura
La nova maqueta, realitzada per l’escultora tàctil, Ana María Marín, està emplaçada de forma permanent a l’espai cotxeres del Palau Güell de la Diputació de Barcelona. Forma part del programa...
Espais naturals, un patrimoni a disposició de les persones
El 22% del territori de Barcelona està protegit per trobar-se dins d'algun dels 12 espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona a través de la seva Xarxa de Parcs Naturals. En total són 102.587 hectàre...
Foto: Diputació de Barcelona

Avui ha obert les portes, al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, La Ciutat dels Somnis, amb més d’un centenar d’activitats lúdiques i educatives que acosten els infants al món de les professions. La vicepresidenta quarta de la Diputació de Barcelona, Meritxell Budó, que ha participat al passeig inaugural del saló, aquest matí, ha mostrat l’estand de la corporació, que fomenta els valors cívics i de servei públic a través del joc “El teu poble, la teva ciutat”. Són els valors que marquen el treball conjunt  que la Diputació fa dia a dia amb els ajuntaments.

A la visita inaugural, que ha esat presidida per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també han participat altres autoritats, entre les quals el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, la directora del Festival de la Infància, Roser Soley, i el director general de Difusió del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Genovés.

El teu poble, la teva ciutat

La Diputació compta al Festival amb un gran espai, on es pot realitzar la gimcana familiar "El teu poble, la teva ciutat”, adreçada a infants de 4 a 12 anys, que estarà dinamitzat per un equip de monitoratge. Es tracta d’una proposta transversal, que fomenta els valors cívics, el respecte a  la natura, la cultura, l'educació, la igualtat, la salut o l'esport.

El joc consisteix en la realització d’un viatge imaginari per la ciutat o el poble del seus somnis, on s’han de superar diferents proves  organitzades a les sis estacions (Ajuntament, Escola, Biblioteca, Parc, Mercat i poliesportiu), que es van segellant en un quadern de viatge que els infants s’enduen a casa per seguir jugant amb la  família i els amics. 

La prova número 6, que finalitza el recorregut, es realitza a la pista poliesportiva on les nenes i els nens troben un circuit amb diferents elements esportius, posant l’èmfasi en aquells de caràcter inclusiu, recreatiu i sensibilitzador. Hi ha quatre activitats: tennis de taula, xutòmetre de futbol i dos activitats d’esport adaptat -Joc de la Boccia i GoalBall- per sensibilitzar els infants sobre els esports per a persones amb discapacitat física severa.  

Paral·lelament, s’ofereix un espai per als més petits  amb joguines, contes i material  psicomotriu, que és un espai de descans pels adults que acompanyen als infants.

El renovat certamen -anteriorment, Festival de la Infància-, que enguany celebra la seva 54ena edició, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de la col·laboració de diferents entitats i centres formatius en la seva organització.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: