Més de 25.000 enquestes enviades per millorar el Catàleg de Serveis
últims articles
La Diputació de Barcelona fa costat a les persones consumidores en les seves reclamacions per clàusules abusives
 
Foto: Diputació de Barcelona

La Diputació de Barcelona ja ha superat el llindar de les 25.000 enquestes de satisfacció enviades als governs locals de la demarcació, que tenen l'objectiu de poder oferir una millora qualitativa dels recursos oferts al Catàleg de Serveis

Les enquestes s’envien a mesura que finalitzen els recursos oferts per la Diputació, a través del Catàleg, als contactes tècnics dels diferents governs locals. Aquest sistema de detecció de necessitats i expectatives dels governs locals s’emmarca en el sistema de qualitat implantat amb la certificació del Catàleg com a Carta de Serveis.

De totes aquestes enquestes, s’han rebut més de 14.000 respostes. En aquestes, el 82,3% de les valoracions corresponen a un 8 o més en àmbits vinculats a l’ajust de necessitats, a la qualitat del producte, a la competència professional, a l’atenció personalitzada i a la simplicitat a l’hora de fer els tràmits de sol·licitud i de justificació. A més, també s’han rebut més de 5.300 propostes de millora per part dels governs locals.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media
amb el suport de: