El grup Udol guanya el Premi a la Millor HistÚria de Menorca en la 10a ediciů de Ficcions
Premiats i finalistes
Roser Moll guanya el Premi Millor HistÚria d'Illes Balears en la 10a ediciů del concurs Ficcions
 
Teresa777, Premi Segona Millor histÚria de Menorca (ex-aequo). Escola Salecians Ciutadella-Calůs de Ciutadella.
 
Germans Je, Premi Segona Millor HistÚria de Menorca (ex-aequo). IES Josep Miquel Guŗrdia díAlaior
 
Udol, Premi Millor HistÚria de les Illes Balears. IES Maria ņngels Cardona de Ciutadella
 
14 HistÚries de Menorca arriben a la final del concurs literari Ficcions
 
Dels 158 participants de Menorca, la histÚria de Roser Moll de líinstitut IES Maria ņngels Cardona de Ciutadella ha estat premiada amb el Premi a la Millor HistÚria de Menorca

Roser Moll i Mascaró, de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella, ha rebut el primer premi de Menorca en la 10a edició del concurs Ficcions amb la història presentada sota el pseudònim Udol. A l’acte hi han assistit una cinquantena de persones i ha comptat amb la presència de la Directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, Marta Fuxà, la consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, el conseller de Cultura i Educació del Consell, Miquel Àngel Maria Ballester, i Josep Ritort, Secretari General de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC).

Amb aquest reconeixement, la guanyadora també assistirà al lliurament de premis de Palma de Mallorca, el proper 15 de maig, on opta a ser guardonada amb el Premi a la Millor Història de les Illes Balears a l’entrega. El jurat ha considerat que mereixia la primera posició de Menorca d’entre els 158 participants menorquins d’aquesta edició per ser Un relat madur, sobre la llibertat i la cerca de la felicitat, que aconsegueix atrapar al lector en un joc de paraules constant que demostra la imaginació i l’enginy de l’escriptora”.

El premi a la Segona Millor Història de Menorca s’ha repartit ex aequo entre Teresa Gener, sota el pseudònim Teresa777, de l’escola Salesians Ciutadella – Calós de Ciutadella, que el jurat ha considerat “Una història original, amb un joc de temps molt ben resolt i amb un to de suspens que va evolucionant  amb força a mesura que avança la història. Una descripció molt interessant de les escenes claustrofòbiques i de la ment desconcertada del protagonista”. El segon grup guanyador de l’illa ha estat Germans JE, format per Jordi Mascaró i Enric Morlà de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior amb la història “L’ombra del passat”, atorgat “per la intensitat del seu relat que descriu com un error no reconegut i mantingut en secret durant tota una vida acaba destruint tot allò que s’estima. Un relat de detectius i assassinats on la història central es basa en la vida privada del mateix policia que l’investiga”.

També s’ha atorgat el Premi la Millor Professora d’Illes Balears, obtingut per Nativitat Mir Pons, professora a l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior, que ha estat premiada amb una capsa Smartbox de dues nits d’hotel amb sopars inclosos. Sofia Cantalapiedra del Col·legi N.S de la Consolació de Ciutadella i Assumpta Gorrias Pons de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella han quedat finalistes com a professores més motivadores d’aquesta edició.

Roser Moll, amb el Premi a la Millor Història de Menorca optarà a guanyar el Premi a la Millor Història de les Illes Balears a Palma, un iPad mentre que les segones millors històries tenen un reproductor MP4 cadascun com a premi. L’acte de lliurament de premis a Menorca, el primer dels cinc esdeveniments que s’han organitzat al llarg dels territoris de parla catalana, ha tingut lloc avui dimarts 8 de maig a la sala d'actes de l'Ajuntament de Ferreries a les 17h.

Aquesta 10a edició va tancar el passat 23 de març amb una participació rècord de 3.593 joves d’entre 14 i 18 anys inscrits arreu de les Illes Balears (616 estudiants), País Valencià (553 estudiants) i Catalunya (2.424 estudiants) provinents de 314 centres educatius, xifres que suposen un augment de més d’un 23% de participació. 14 grups de Menorca han resultat finalistes, i 35 a les Illes Balears, d’un total de 168 històries que han arribat a la fase final.

 

Menorca: participació 158 alumnes de 7 centres educatius

Llistat de finalistes i guanyadors de Menorca (20 alumnes / 14 grups)

  • Primer Premi Menorca: Grup Udol, de l'IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella
     
  • Segon Premi Menorca: ex aequo entre els grups Teresa777, de Salesians Ciutadella Calós de Ciutadella i el grup Germans JE, de l'IES Josep Miquel Guàrdia d'Alaior
     
  • Finalistes:

· Grup Ainès, format per Aina Enrich Pons i Agnès Giménez Salort de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior

· Grup An, format per Ana Blecua Santamarta de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella

· Grup Futures Escriptores, format per Núria Juan Benítez i Gibet Melià Huguet de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior

· Grup Gatzona, format per Júlia Bosch Taltavull de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella

·  Grup iireeneeqf, format per Irene Quintana Ferràn de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior

· Grup iris salord,  Iris Salord Mesquida del Col·legi N.S. de la Consolació de Ciutadella

·  Grup lauraeva, format per Eva Cáceres Juanico i Laura Seguí Forcada de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior

·  Grup Martina Piñero, format per Martina Piñero de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaoir

·  Grup Ona Portella, format per Ona Portella Genestar de l’IES Josep Miquel Guàrdia d’Alaior

·  Grup TAC, format per Caterina Novella Gener, Rita Marina Pardo Marquès i Adriana Suárez Díaz del Col·legi N.S. de la Consolació de Ciutadella

· Grup wolf, format per Teresa Moll Bosch  de l’IES Maria Àngels Cardona de Ciutadella

 

Per a més informació

Correu: ficcions@amic.media – Telèfon: 93 452 73 71
Web del concurs:
www.ficcions.cat

Organitza:
Amb el suport de:
                


Amb la col·laboració de: