14 HistÚries de Menorca arriben a la final del concurs literari "Ficcions" que se celebrarŗ el 16 de maig al Consell Insular de Menorca
Premiats i finalistes
Roser Moll guanya el Premi Millor HistÚria d'Illes Balears en la 10a ediciů del concurs Ficcions
 
El grup Udol guanya el Premi a la Millor HistÚria de Menorca en la 10a ediciů de Ficcions
 
Teresa777, Premi Segona Millor histÚria de Menorca (ex-aequo). Escola Salecians Ciutadella-Calůs de Ciutadella.
 
Germans Je, Premi Segona Millor HistÚria de Menorca (ex-aequo). IES Josep Miquel Guŗrdia díAlaior
 
Udol, Premi Millor HistÚria de les Illes Balears. IES Maria ņngels Cardona de Ciutadella
 
14 HistÚries de Menorca arriben a la final del concurs literari Ficcions
 
Flyer promocional Ficcions

L’entrega de premis de Menorca de la novena edició del concurs tindrà lloc el proper 16 de maig a les 17 hores al Consell Insular de Menorca 

El concurs literari juvenil “Ficcions, l’aventura de crear històries” va tancar la seva novena edició el passat 18 d’abril amb un total de 2.903 participants de 341 centres educatius d’entre 14 i 18 anys d’arreu de Catalunya (2.039), País Valencià (524) i Illes Balears (340).
 
Entre les Illes Balears, Menorca ha estat el territori més participatiu amb 126 alumnes de 7 centres educatius diferents, 14 grups dels quals han aconseguit arribar a la final del total de 140 finalistes d’arreu de Catalunya, País Valencià i les Illes.
 
L’acte de lliurament de premis de Menorca, el primer dels cinc que es celebraran al llarg dels territoris de parla catalana, tindrà lloc el proper dimarts 16 de maig a partir de les 17h al Consell Insular de Menorca a la ciutat de Maó (Plaça Biosfera, 5). L’esdeveniment, que comptarà amb la presència d’autoritats del Consell Insular i del secretari general de l’AMIC, Sr. Josep Ritort i Ferrús, té el suport del Consell Insular de Menorca, de la Direcció General de Política Lingüística de les Illes Balears i la col·laboració de la Fundació Bancària “La Caixa”.
 
A l’edició d’enguany dels premis de Menorca, es repartirà el Segon Premi de Menorca, que guanyarà un iPod Shuffle i el Primer Premi de Menorca, que se l’hi entregarà un iPod Touch i se’l convidarà a l’acte de Palma el 18 de maig, on pot tenir la possibilitat de guanyar el premi a Millor Història de les Illes Balears, que consisteix en un iPad. La resta de finalistes rebran un diploma com a reconeixement de la feina feta i a la seva participació a Ficcions 2017.
 
Organitza AMIC, compromís amb l’educació
El concurs “Ficcions, l’aventura de crear històries” és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC) per promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana.
 
L’AMIC representa a més de dues-centes vuitanta publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre país, que conjuntament arriben a una tirada en premsa escrita en paper de 2.104.000 exemplars, mentre que en digital superen els 6.900.000 d’usuaris únics mensuals.
 
Llistat de finalistes de Menorca per poblacions
 

  • Ciutadella (26 finalistes)

– IES Maria Àngels Cardona (2 grups de 2 persones i 2 grups de 3 persones
– IES Josep Maria Quadrado (1 grup d’1 persona)
– Col·legi N.S. de la Consolació (1 grup d’1 persona, 1 grup de 2 persones i 4 grups de 3 persones)
 

  • Maó (4 finalistes)

– IES Joan Ramis i Ramis (1 grup de 2 persones)
– Col·legi Concertat Sant Josep (2 grups d’1 persona)
 
 
 

Organitza:
Amb el suport de:
                


Amb la col·laboració de: