”la Caixa” premia nou projectes d’innovació socioambiental i BigData fets per alumnes d’ESO i batxillerat
últims articles
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
La convocatòria Art for Change ”la Caixa” impulsa 19 projectes artístics per a la transformació personal i social
 
CaixaProinfància ha atès a prop de 113.000 nens i nenes a Catalunya per trencar el cercle generacional de la pobresa
 
El programa Invulnerables de Sor Lucía Caram i “la Caixa” atén a 700 famílies i a més de 1.000 menors en situació de pobresa a Catalunya
 
”la Caixa” ha acompanyat a Catalunya més de 36.000 persones al final de la seva vida i més de 48.700 familiars
 
Els Premis EduCaixa concedeixen un viatge formatiu a Silicon Valley i la participació en el YouthStart European Entrepreneurship Award 2019

El passat 22 de maig van tenir lloc a CosmoCaixa Barcelona els premis EduCaixa, una jornada d’esperit emprenedor en què s’atorguen tres premis a alumnat d’ESO i batxillerat: premi Repte Emprèn, premi Repte BigData i premi Incubadora. L’acte ha estat presidit per la directora general adjunta de la Fundació Bancària ”la Caixa”, Elisa Durán.

Dels nou equips d’alumnes guanyadors, quatre són d’instituts catalans, dos dels quals han estat premiats dins la categoria Repte Emprèn, un ha obtingut el premi Repte BigData i un altre ha guanyat el premi Incubadora.

Premi Repte Emprèn

Dels 1.238 equips de tot Espanya que van presentar els seus projectes al Repte Emprèn, se’n van seleccionar 35 per participar en el Campus Repte Emprèn 2019, que va tenir lloc a Barcelona durant la segona setmana de maig. Creativitat, iniciativa, cooperació i esforç es van posar a prova durant unes jornades que van tenir com a objectiu estimular la cultura emprenedora experimentant, desenvolupant i millorant els seus projectes gràcies a l’assessorament i al treball amb experts de diferents àmbits professionals.

Després del procés i dels resultats del Campus, dels 35 equips finalistes, se n’han seleccionat 5 que han guanyat el Premi Repte Emprèn, de manera que  viatjaran del 26 de juny al 5 de juliol a Silicon Valley, el principal focus dels Estats Units en innovació, emprenedoria i desenvolupament tecnològic. Allà, els alumnes guanyadors i els seus professors tindran l’oportunitat de conèixer espais i maneres de treballar diferents, participar en tallers (workshops) i fer treballs en equip; a més, podran aprendre de l’experiència de professionals que treballen a les empreses líders a escala mundial. Aquesta gran experiència potenciarà les seves habilitats emprenedores i el seu creixement personal.

Però el gran objectiu del Premi Repte Emprèn són els reptes als quals els alumnes s’hauran d’enfrontar durant la seva estada a Silicon Valley i que avui s’han donat a conèixer per primera vegada durant l’acte de lliurament dels guardons.

Fundación Everis, SegurCaixa Adeslas, DXC Technlogy i KPMG són els quatre partners dels Premis EduCaixa, tots compromesos amb l’educació emprenedora. Els partners han definit reptes destinats als equips guanyadors del Premi Repte Emprèn, constituïts cadascun per entre quatre i sis estudiants d’ESO i batxillerat.  Cada repte s’ha dissenyat segons la naturalesa de cada projecte i l’objectiu de l’entitat, i permetrà a l’equip explorar, aprofundir i aplicar millores en la seva proposta. De manera especial, hi ha un sisè repte ”la Caixa” que va dirigit a un equip format pels professors de cada grup d’estudiants.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media