”la Caixa” llança una nova convocatòria d’ajuda a projectes de recerca social
últims articles
CaixaImpulse Consolidate apropa al mercat quatre iniciatives biomèdiques disruptives
 
Més de 10.800 nous llocs de treball a Catalunya gràcies al programa d’inserció sociolaboral Incorpora de ”la Caixa”
 
La convocatòria Art for Change ”la Caixa” impulsa 19 projectes artístics per a la transformació personal i social
 
CaixaProinfància ha atès a prop de 113.000 nens i nenes a Catalunya per trencar el cercle generacional de la pobresa
 
El programa Invulnerables de Sor Lucía Caram i “la Caixa” atén a 700 famílies i a més de 1.000 menors en situació de pobresa a Catalunya
 
”la Caixa” ha acompanyat a Catalunya més de 36.000 persones al final de la seva vida i més de 48.700 familiars
 
L’entitat finançarà, amb un total d’1,3 milions d’euros, projectes que destaquin per la seva excel·lència, innovació i originalitat, i que ajudin a comprendre els reptes socials més rellevants de l’actualitat
Fundació Bancària ”la Caixa”

”la Caixa” acaba de llançar una nova convocatòria competitiva per finançar projectes de recerca social que ajudin a comprendre els reptes presents i futurs que afronta Espanya.

Per això, l’entitat destinarà un total d’1,3 milions d’euros al finançament de 13 projectes, cadascun amb una dotació de 10.000 euros i una durada màxima de 24 mesos. Les propostes presentades s’han de fonamentar en dades quantitatives que proporcionin, amb un enfocament original i innovador, coneixement sobre els fenòmens socials més rellevants de l’actualitat.

Aquesta nova convocatòria respon a l’objectiu de ”la Caixa” de disposar d’un diagnòstic precís de la realitat social espanyola per poder-se anticipar als corrents que s’albiren i que determinaran el nostre futur.

A la convocatòria, oberta fins al 13 de juny, s’hi poden presentar investigadors en actiu de totes les nacionalitats que duguin a terme la seva tasca en universitats i centres de recerca públics i privats amb seu a Espanya.

Els candidats han de complir els requisits següents:
- Investigadors emergents. Els candidats que hagin obtingut el títol de doctorat entre dos i set anys abans de la data límit de la convocatòria (és a dir, entre el 13 de juny de 2012 i el 13 de juny de 2017) han d’haver publicat un mínim de tres articles científics en els cinc anys anteriors a la data de tancament de la convocatòria.
- Investigadors consolidats. Els candidats que hagin obtingut el títol de doctorat amb una anterioritat de set anys o més respecte de la data límit de la convocatòria (és a dir, abans del 13 de juny de 2012) han d’haver publicat un mínim de cinc articles científics en els cinc anys anteriors a la data de tancament de la convocatòria.

La nova convocatòria destaca per la seva simplicitat, ja que la presentació de propostes s’estructura en dues etapes: els candidats presenten primer una proposta resumida, i els que són seleccionats han de presentar, després, una proposta completa de 15 pàgines.

Així mateix, aquesta nova convocatòria posa un èmfasi especial en l’equitat. Per això, s’ha dissenyat un procés de selecció cec fins a l’última fase, que garanteix un accés i una avaluació el màxim d’equitatius possible. D’altra banda, el procés de selecció propugna un ferm compromís social, ja que, en conjunt, un terç dels avaluadors procedeixen de sectors professionals i de l’Administració pública, amb la voluntat de seleccionar i portar a terme recerques que estiguin estretament vinculades als problemes socials actuals.

Observatori Social de ”la Caixa”

Els projectes seleccionats es divulgaran a l’Observatori Social de ”la Caixa”, que constitueix una iniciativa per a l’estudi dels nous fenòmens socials. L’anàlisi de l’Observatori Social de ”la Caixa” es nodreix d’un baròmetre d’indicadors clau sobre temes d’interès social als països membres de la Unió Europea i l’OCDE, a més d’articles, entrevistes i ressenyes signats per experts.

AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media