Mart Producction
L'objectiu d'aquest programa és acompanyar als centres educatius en la gestió del benestar emocional de l'alumnat i en la gestió de les diferents situacions que puguin succeir durant el dia a dia d'escoles i instituts

 









 

 

Els docents podran demanar assessorament en la gestió del benestar emocional de l'alumnat
Un equip de professionals de la psicologia i pedagogia atendrà les consultes dels centres educatius

A partir d'aquest dilluns 16 de gener, els professionals de l'educació podran contactar amb un grup d'especialistes en psicologia i pedagogia per rebre suport i assessorament en matèria de benestar emocional. Aquesta és una de les mesures centrals del nou Programa de Benestar Emocional que ha posat en marxa el Departament d'Educació per acompanyar al professorat i als centres educatius. A més, també s'elaborarà material pedagògic, es farà formació per a docents i tallers adreçats a l'alumnat i les famílies.

L'objectiu d'aquest programa és acompanyar als centres educatius en la gestió del benestar emocional de l'alumnat i en la gestió de les diferents situacions que puguin succeir durant el dia a dia d'escoles i instituts. En aquest sentit, s'oferirà als professionals de l'educació eines per a millorar el benestar psicològic i ajudar-los quan es detectin dificultats de gestió emocional de l'alumnat. Al mateix temps, es vol facilitar la detecció i la resposta grupal en situacions de risc de malestar, així com promoure actuacions amb impacte positiu en el benestar emocional d'infants i joves.

Un equip de vint professionals del Departament d'Educació serà l'encarregat de coordinar i gestionar el programa, el qual estarà format per dos coordinadors, 17 professionals de l'àmbit de la psicologia i la pedagogia, i un tècnic administratiu. L'equip també rebrà l'assessorament periòdic per part de persones expertes del sector. Entre les seves funcions es troben: l'atenció telefònica als docents, la intervenció en situacions d'emergència, l'acompanyament als centres, les dinàmiques de gestió emocional en grups de classe, l'elaboració del material pedagògic, la formació del professorat i l'elaboració d'eines de gestió emocional per a les famílies.

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71