Unsplash
En aquesta línia, la Conselleria d'Igualtat i Feminismes treballa amb Educació en la revisió del programa Coeduca't perquè l'educació sexoafectiva comenci des de l'etapa de zero a tres anys amb una implementació progressiva

 

 

 

Copes menstruals gratuïtes als instituts a partir d'aquesta primavera
Es tracta d'una prova pilot de la Generalitat que pot estendre's a tot el territori a partir del curs vinent

La Generalitat distribuirà copes menstruals i altres productes d'higiene menstrual reutilitzables en alguns instituts catalans a partir d'aquest setembre. És part d'una prova pilot que, si funciona, s'estendrà a tots els centres de Catalunya el curs que ve.

Així ho ha anunciat la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, com a mesura d'equitat per reconèixer el cost afegit durant anys "pel simple fet de menstruar". També ha reivindicat que el govern espanyol apliqui un IVA reduït o superreduït a aquests productes.

Les copes menstruals es repartiran amb informació "sobre el cos, sobre la menstruació i vinculat als drets sexuals i reproductius", que l'Executiu català vol garantir amb l'Estratègia Nacional de Drets Sexuals i Reproductius en diferents fases, aquesta sent-ne una d'elles.

La consellera ha detallat que hi ha quatre conselleries més treballant en aquesta mesura, entre elles Acció Climàtica - perquè són objectes mediambientalment sostenibles - i Educació, amb l'objectiu que els centres que participin en la prova siguin representatius de la diversitat territorial.

Joves i violència

Verge ha reconegut que cal actuar en la franja d'edat més jove perquè les violències masclistes també es canalitzen a través de les xarxes socials i aplicacions de missatgeria mòbil com ara el sexting, l'extorsió i l'assetjament sexual. En aquest sentit, ha qualificat la tecnologia d'arma de doble tall, ja que també contribueix a la conscienciació social.

Sobre la mateixa franja d'edat, ha insistit que cal evitar que la pornografia sigui un referent de sexualitat entre el jovent, i que tinguin informació veraç per saber com protegir-se de malalties de transmissió sexual i embarassos no desitjats i per establir "relacions sanes i basades en la igualtat".

En aquesta línia, la Conselleria d'Igualtat i Feminismes treballa amb Educació en la revisió del programa Coeduca't perquè l'educació sexoafectiva comenci des de l'etapa de zero a tres anys amb una implementació progressiva.

A això se suma el pla d'escoles lliures de violències impulsat per Educació, amb què s'ha desenvolupat una aplicació web perquè tant d'infants i adolescents com els adults del seu entorn puguin denunciar una situació d'abús sexual infantil.

Segons la consellera, la prevenció de la violència és l'eina indispensable: "Hi ha hagut esforços parcials i no una planificació estratègica en l'àmbit de país", ha criticat, i ha assegurat que aquesta és la direcció en la qual treballa ara el departament.

Notícies relacionades
Les entitats socials omplen d'activitats les comarques gironines
La Setmana del voluntariat visibilitzarà, del 23 al 28 de maig, la tasca de les organitzacions
'Lisa', una web-sèrie per introduir els joves a l'experiència d'una universitària amb autisme
Es tracta de la primera coproducció entre una universitat i una productora audiovisual
Arriba a Barcelona la segona edició de la Setmana del Llibre Social
L'esdeveniment se celebrarà del 7 a l'11 de juny i comptarà amb autores com Natza Farré, Desirée Bela-Lobedde i Nadia Ghulam, entre altres
Jornades Gatzara, l'espai per reflexionar sobre interculturalitat arabocatalana i cohesió social
Impulsades per la Fundació Bayt al-Thaqafa, entre el 17 i el 21 de maig Barcelona acull propostes per enfortir la diversitat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71