ACN
Els hospitals que s'han sumat a la iniciativa, podran oferir uns codis als infants que es troben ingressats als centres perquè puguin tenir accés de manera gratuïta. Les pel·lícules estan organitzades per edats, idioma i durada, i segons Sesma "és important que els infants socialitzin entre ells i es distreguin"

 

 

 

Film in Hospital arriba als hospitals catalans per fer més amena l'estada als infants
La plataforma de cinema distribueix 80 pel·lícules europees gratuïtes als centres hospitalaris per als més petits

Com passen l'estona els infants que es troben en centres hospitalaris? Film in Hospital vol fer l'estada més amena als petits que viuen aquesta situació. Per aquest motiu, la plataforma proposa més de 80 pel·lícules europees en línia i gratuïtes a diferents hospitals de Catalunya.

La distribuïdora de cinema infantil Pack Màgic ha presentat la iniciativa en el marc del Festival de Cinema de Sitges. Alfred Sesma, responsable del projecte a Catalunya, ha dit que "la situació d'estar a l'hospital d'un nen, és diferent que la d'un adult. Els adults comencen una nova vida, no volen mostrar com es troben. Un infant en el moment que entra en aquesta dinàmica se li transforma la vida".

Film In Hospital se centra en la qualitat dels seus continguts. Ofereix pel·lícules exclusives, aquelles que han tingut bona acollida en els festivals de diferents països europeus, entenent el cinema com un gaudir, com un entreteniment. És important el paper que juguen les tecnologies i, segons assegura Sesma "és necessari obrir les portes a un nou món i construir la personalitat dels més petits amb altres eines que siguin útils". El cinema és una eina al servei de la creativitat dels nens i nenes i un instrument útil per al seu benestar.

Els infants d'edat escolar els encanta parlar de si mateixos i del que els agrada. Les interaccions són essencials per a forjar la seva identitat i les seves habilitats comunicatives. Per això, la plataforma està pensant a afegir jocs per "obrir les portes a nou món i veure les coses i construir la seva personalitat amb altres eines que siguin útils", raona Sesma.

Film In Hospital és un projecte internacional, cofinançat pel programa Creative Europe-MEDIA de la Unió Europea, fruit de la cooperació entre sis entitats: BUFF (Suècia), JEF (Bèlgica), Kids meet Art- Sedmi Kontinent (Croàcia), Il Nuovo Fantarca (Itàlia), Kinodvor (Eslovènia i Drac Màgic – Pack Màgic (Espanya), que ja està present a més de 100 hospitals europeus.

Els hospitals que s'han sumat a la iniciativa, podran oferir uns codis als infants que es troben ingressats als centres perquè puguin tenir accés de manera gratuïta. Les pel·lícules estan organitzades per edats, idioma i durada, i segons Sesma "és important que els infants socialitzin entre ells i es distreguin".

S'han adherit al projecte alguns centres com l'Hospital Universitari de Vic; Consorci Sanitari de l'Anoia; Xarxa Sanitària i Social de Santa Tecla; Hospital d'Olot i Comarcal de la Garrotxa, entre d'altres.

Notícies relacionades
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
Les persones amb autisme i les seves famílies denuncien la vulneració "sistemàtica" dels seus drets
Alerten que pateixen greuges molt evidents en àmbits com l'educació, la salut, el treball o els serveis socials
La Fundació ”la Caixa” firma un acord amb la Fundació de Caixes d’Estalvis Alemanyes per impulsar la inclusió financera a Amèrica Llatina amb el BID
Crida als educadors socials per conèixer l'estat de la professió a Catalunya
El CEESC posa en marxa una recollida de dades per radiografiar la situació actual de l'educació social
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71