ACN
Les entitats també sol·liciten mesures perquè les persones preses estiguin privades de llibertat en condicions dignes i que les restriccions que se’ls apliquen en cap cas derivin en condicions materials de vida d’aïllament.

 

 

 

Entitats reclamen a Justícia “mesures urgents” per reduir l’impacte de la segona onada a les presons catalanes
Demanen que es garanteixi la comunicació amb l’exterior, que s’eviti l’aïllament dins la cel·la i que es redueixi la població reclusa

Diverses entitats i col·lectius han reclamat aquest dimecres al Departament de Justícia que prengui “mesures urgents” per garantir els drets de les persones internes durant la segona onada de la pandèmia. Per això, li han fet arribat una instància a la conselleria on li demanen que compleixi, també a presons, les noves restriccions aprovades arran de la declaració de l’estat d’alarma.

Entre altres, demanen que es garanteixi la comunicació amb l’exterior de les persones privades de llibertat, i s’asseguri que es poden fer comunicacions a través de locutori o bé a través de trucades i videotrucades. Així mateix, també se sol·liciten mesures perquè les persones preses estiguin privades de llibertat en condicions dignes i que les restriccions que se’ls apliquen en cap cas derivin en condicions materials de vida d’aïllament.
 
A més, les entitats, entre les quals es troben l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Irídia, l’Associació de Famílies de Presos a Catalunya o l’Associació Justícia i Pau, entre altres, demanen que Justícia s’estableixi un canal de comunicació permanent sobre la situació a les presons derivada de l’epidèmia per la Covid-19, amb l’objectiu que les famílies i persones properes estiguin ben informades.
 
Per últim, també reclamen que s’adoptin mesures que permetin un “esponjament” de les presons i una reducció de la població reclusa, com ho són l’atorgament de tercers graus, adopció de mecanismes per al compliment de la condemna en llibertat o semillibertat, entre altres mesures.

Notícies relacionades
Dincat impulsa la campanya ‘No som invisibles’ i critica el “desemparament” viscut durant la pandèmia
“Desconegudes i discriminades”, així se senten les persones amb discapacitat intel·lectual
El sector de la discapacitat, “indignat” amb l’increment “insuficient” de les tarifes dels serveis residencials
Les entitats alerten que l’augment en la dotació està molt per sota del 9% que reclamaven i del 2,5% a què s’havia compromès el Govern
La pandèmia s’acarnissa amb els treballadors socials: el 53,7% reconeix “no poder més”
El Col·legi de Treball Social de Catalunya alerta que el col·lectiu té símptomes greus de fatiga, dolor i estrès
Les cases de colònies reclamen “ajuts efectius” per garantir la supervivència del sector
Les empreses veuen “anecdòtica” i “poc equitativa” l'ajuda rebuda fins ara per part de l'administració
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Les bandes de música toquen en streaming
La banda L’Espiga d’Or de Deltebre enregistra un concert per commemorar el seu 40è aniversari
Quatre dies per gaudir del teatre breu des de casa
Del 27 al 30 de novembre se celebra en línia la 1a Jornada de Teatre Breu
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71