ACN
El president de l’observatori ha detallat que el 32% de les incidències registrades s’han produït en la via pública. Un 13% s’han fet en l’àmbit de l’habitatge.

 

 

 

Es dispara un 20% el registre d’incidències per LGBTI-fòbia a Catalunya
L’Observatori Contra l’Homofòbia adverteix que el confinament ha fet “més propera i impune” la violència contra el col·lectiu

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH) de Catalunya ha alertat que el registre d’incidències per LGBTI-fòbia s’ha incrementat en un 20% respecte al 2019. El president de l’entitat, Eugeni Rodríguez, ha apuntat que el confinament decretat per aturar la pandèmia de la Covid-19 ha fet “més propera i impune” la violència i l’odi envers les persones LGTBI. En concret, l’OCH ha enregistrat 162 incidències durant el 2020.

Rodríguez creu que la situació de la pandèmia “ha produït que l’odi es propagui per nous canals”, ja que des de l’OCH han registrat un increment significatiu de les incidències via internet i xarxes socials, arribant a representar el 16,6% de tots els casos. Tanmateix, el president de l’observatori ha detallat que el 32% de les incidències registrades s’han produït en la via pública. Un 13% s’han fet en l’àmbit de l’habitatge. 

Pel que fa als col·lectius que han patit LGTBI-fòbia, destaca un increment significatiu de les incidències per transfòbia, majoritàriament cap a dones trans, arribant a un 13,5 % del total. No obstant això, el 60 % de les incidències han estat reportades per homes gais o bisexuals. Les incidències per lesfòbia representen un 10 % del total.

Mecanisme per fer front a les agressions

D’altra banda, Eugeni Rodríguez s’ha mostrat “preocupat” pel fenomen de la infradenúncia, i ha demanat un mecanisme per fer front a les agressions o discriminacions que continua patint el col·lectiu LGBTI. En concret, ha demanat l'aprovació del reglament sancionador, que hauria de ser “una prioritat absoluta a les polítiques LGBTI a Catalunya”, traslladant la petició al Parlament de Catalunya, al Síndic de Greuges i al Govern de la Generalitat.

En aquesta línia, el coordinador tècnic de l'entitat, Cristian Carrer, ha reclamat “més inversions públiques i més recursos econòmics, materials i humans” per treballar per erradicar la LGBTI-fòbia, i ha reclamat també més coordinació entre el teixit associatiu i les diferents administracions per una implementació efectiva de les polítiques LGBTI.

Notícies relacionades
Dincat impulsa la campanya ‘No som invisibles’ i critica el “desemparament” viscut durant la pandèmia
“Desconegudes i discriminades”, així se senten les persones amb discapacitat intel·lectual
El sector de la discapacitat, “indignat” amb l’increment “insuficient” de les tarifes dels serveis residencials
Les entitats alerten que l’augment en la dotació està molt per sota del 9% que reclamaven i del 2,5% a què s’havia compromès el Govern
La pandèmia s’acarnissa amb els treballadors socials: el 53,7% reconeix “no poder més”
El Col·legi de Treball Social de Catalunya alerta que el col·lectiu té símptomes greus de fatiga, dolor i estrès
Les cases de colònies reclamen “ajuts efectius” per garantir la supervivència del sector
Les empreses veuen “anecdòtica” i “poc equitativa” l'ajuda rebuda fins ara per part de l'administració
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Les bandes de música toquen en streaming
La banda L’Espiga d’Or de Deltebre enregistra un concert per commemorar el seu 40è aniversari
Quatre dies per gaudir del teatre breu des de casa
Del 27 al 30 de novembre se celebra en línia la 1a Jornada de Teatre Breu
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71