Cal tenir en compte sempre que volguem collir castanyes, demanar permís als propietaris i només collir per autoconsum, ja que aquests fruits són part de l'alimentació també de la fauna de la zona
5 activitats esportives a l'aire lliure per a descobrir el teu territori
En uns moments en els quals no podem desplaçar-nos per a descobrir llocs desconeguts, és la millor època per aprofitar i conèixer a fons els voltants del nostre municipi. En família, en parella o tu sol, hi ha molte...
Boscos de Catalunya per visitar a la tardor
La tardor és un bon moment màgic per posar-se al dia amb pel·lícules, llibres i series aprofitant l’arribada del fred, però també és el moment per sortir a explorar i gaudir de la natura, que s&r...
75 Activitats per divertir-se en família amb pocs diners
Divertir-se amb els fills no és difícil, doncs ells necessiten menys del que pensem, donat que en la majoria d’ocasions l'únic que reclamen és una mica del nostre temps.Per a aquestes dates de pandèmia en ...
Les 6 activitats per fer a la natura a prop de Barcelona
Pedalar, remar, caminar, volar, muntar a cavall... És temps de viure l’estiu gaudint de la natura i fent esport
Cicloturisme, esports nàutics, senderisme, vols en globus, rutes a cavall... Aprofitar el temps de lleure de forma activa és molt saludable per al cos i per a la ment. I ara, encara més. Així que, mou-te! Aprofita l’...

 


 

Anem a collir castanyes: una sortida en família

La castanyada arriba en pocs dies, i anar a collir castanyes és una excursió molt recomanada per a fer en família. No oblideu per això, una cistella i uns guants per no punxar-vos. Segur que gaudireu d'una experiència meravellosa i els nens s'ho passaran d'allò més bé. Us facilitem algunes de les rutes més conegudes a on podreu trobar castanyers.

ARENYS DE MUNT

A les obagues dels Tres Turons podem trobar disseminades diferents plantacions de castanyers que avui dia es troben abandonades. Són pràcticament l'únic lloc al Maresme on podeu trobar-les.

SANT CELONI

És una ruta interessant que comença al nucli de Sant Martí de Montnegre i arriba fins a la part més alta del Montnegre. Durant la passejada, ens anirem trobant amb diferents plafons informatius que expliquen com funciona una explotació de castanyers per aprofitar la seva fusta.

SUSQUEDA

Tot i que no molts, encara es poden trobar alguns castanyers.

AMER

Existeix una ruta molt senzilla i plena de fonts, ideal per fer amb nens i on trobem bastants castanyers.

BOSCOS DE VILADRAU

Potser una de les més habituals al Montseny, és la ruta del Castanyer de les Nou Branques. Tot i el seu nom, actualment, dues de les branques s'han mort, i dos més han desaparegut. Malgrat això, encara dona moltes castanyes cada tardor. Per arribar-hi, s'ha de partir del Carrer Roman Bofill i anar fins a un trencall que indica la SL-C81.

RUTA SOT DE L'IFERN AL MONTSENY

S'inicia l'itinerari al Càmping de la Fontmartina, sempre seguint els indicadors grocs, arribarem de seguida.

EL BRULL

Aquests castanyers estan amagats entre alzines i roures. Són castanyers centenaris i es troben molt a prop de la Fageda de la Baga de Collformic.

RUTA DE LA SERRA DE NAVALL

Fàcil per fer amb nens, ja que es tracta d'una ruta circular amb un desnivell d'uns 200 metres i una distància de 6 kms. La ruta s'inicia a la casa de Colònies de la Traüna. Aquest camí ens portarà pel vessant sud del Turó de l'Home cap a la Serra de Navall.

RUTA DE LA RIERA D'ARBÚCIES

Encara més curta i accessible que l'anterior, ja que el desnivell no supera els 140 metres. El punt de sortida també és una casa de Colònies, en aquest cas, Can Massaguer al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu. La ruta baixa per la Serra de Repiaix fins a la riera d'Arbúcies.

Cal tenir en compte sempre que volguem collir castanyes, demanar permís als propietaris i només collir per autoconsum, ja que aquests fruits són part de l'alimentació també de la fauna de la zona com els porcs senglars, els esquirols, els lirons o el gaig.

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71