Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

‘Un Ajuntament anomenat Ells’, de Francesc Candel, a internet per capítols
També es podrà adquirir el volum en paper per 20 euros, en una edició que arribarà abans d’acabar l’any

La crisi del coronavirus ha deixat en escac molts projectes culturals i n’ha matat molts altres. Però alhora, ha intensificat la inventiva i ha donat lloc nous projectes innovadors que, més enllà de la pandèmia, poden marcar el camí de futur en la forma de presentar i consumir la cultura.

Un exemple molt gràfic és la iniciativa de la Fundació Paco Candel, que anuncia que editarà la novel·la Un Ajuntament anomenat Ells en versió catalana. La idea inicial de la Fundació era presentar la novel·la editada en paper per Sant Jordi, tot commemorant els 40 anys d’ajuntaments democràtics, però la pandèmia ho va impedir. I ara la proposta és que el lector també pugui llegir la novel·la per capítols a internet. D’entrada, ja hi ha disponible el pròleg de Carles Duarte, que assegura que en aquest llibre Candel ens fa retrobar “del tot humanitzats, amb noms i cognoms, els polítics més influents d’aleshores, assumint els principals càrrecs institucionals, davant el repte d’agafar les regnes d’un país que havia estat governat pel franquisme des del fi de la Guerra Civil”. I també els dos primers capítols.

Durant els darrers anys s’ha fet la traducció del text al català i s’ha preparat una edició digital que s’anirà publicant per capítols setmanals al web  www.fundaciocandel.org, mentre es promouen subscripcions per l’edició en paper, que serà impresa abans d’acabar l’any. Els interessats podran dirigir-se a info@fundaciócandel.org i podran optar per recollir-lo a la seu social de la Fundació, el dia de la presentació del llibre abans d’acabar l’any, o rebre’l per correu en el seu domicili. Les despeses de la tramesa estan incloses en el preu de 20 euros. Es tracta d’una edició de 316 pàgines, format Din A5 i cobertes a tot color. La traducció la va assumir Esther Pardo i els serveis lingüístics de la Fundació Carulla van fer una acurada revisió per ajustar l’estil candelià.

Seguint la pauta d’Un charnego en el Senado, Francesc Candel novel·là el seu pas per la política municipal, concretament a l’ajuntament de l’Hospitalet. La reedició es produirà atenent a la voluntat de l’escriptor, que va viure una misteriosa desaparició dels exemplars del llibre dels aparadors i prestatgeries de les llibreries, a causa de poderosos interessos partidistes. El desig el formulà poc abans de morir, ara fa quinze anys, a la seva biògrafa (Esther Pardo: Els carrers de Paco Candel) i al president de la Fundació, Pere Baltà –que el va succeir en el càrrec-, qui en l’epíleg del llibre explica la frustració que va sentir Candel quan s’adonà que, en un no res, el llibre ja no es veia per enlloc.

Quatre dies per gaudir del teatre breu des de casa
Del 27 al 30 de novembre se celebra en línia la 1a Jornada de Teatre Breu
‘25 anys màgics’, de Lluís Alcalà, escollida Sardana de l’Any 2019
Per primer cop, la final es va retransmetre per YouTube i el públic va poder votar en línia
Joan Cañagueral: “La pandèmia ha servit per veure que tots remem en la mateixa direcció”
Entrevista al president de la Federació Catalana de Societats Musicals
El Festivitas Bestiarum s’ajorna al mes de desembre
Els Premis Best reconeixeran les millors iniciatives impulsades durant el confinament
Adifolk celebrarà el pròxim 15 de novembre la Gala de l’Any 2020 a les xarxes
A l’acte es lliuraran els Premis Adifolk al grup, federació i personalitat de l’any
La Final de la Sardana de l’Any se celebrarà el 14 de novembre de forma online i en directe
Per poder votar en el Premi Popular, cal registrar-se prèviament a la web del concurs

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media