És important mantenir una activitat cognitiva i física diària, com establir una sèrie de pautes o activitats quotidianes, i que la persona participi en tasques senzilles com parar la taula o jugar una partida de dòmino.

 

 

 

Els experts aconsellen entorns coneguts i ambients relaxats per conviure amb l'Alzheimer aquest estiu
La Fundació ACE sosté que cal mantenir una rutina perquè el confinament ha alterat els hàbits dels malalts

La Fundació ACE aconsella entorns coneguts i ambients relaxats per conviure amb l'Alzheimer durant aquest estiu. Els especialistes insisteixen en la importància de mantenir una rutina durant aquests propers dies, ja que el confinament ha alterat els hàbits dels malalts. Segons afirmen els especialistes, els entorns coneguts i els ambients relaxats són els més adequats perquè les persones amb Alzheimer puguin sentir-se còmodes i evitar així les situacions de perill i desorientació.

En aquest sentit, l'entitat ha elaborat un decàleg de consells per ajudar a les persones que conviuen amb la malaltia, que inclouen també cuidar l'alimentació i la hidratació per evitar cops de calor, així com mantenir activitats d'estimulació cognitiva com llegir, passejar o pintar.

Els canvis de rutina que l'estiu i les vacances impliquen, poden afectar directament les persones amb Alzheimer i als seus cuidadors, diuen des de l'entitat. A banda, apunten que els darrers mesos les rutines ja s'han modificat prou a causa del confinament, i per tant, cal mantenir molt més present "la importància de mantenir hàbits", assenyalen.

Així mateix, recorden que és important mantenir una activitat cognitiva i física diària, com establir una sèrie de pautes o activitats quotidianes, i que la persona participi en tasques senzilles com parar la taula o jugar una partida de dòmino. D'aquesta manera es poden defugir situacions d'ansietat o estrès generades per l'excés d'estímuls. D'altra banda, els experts recomanen també que els afectats estiguin acompanyats en tot moment, especialment en espais oberts com ara la platja.

Perill de deshidratació

Altre punt que cal tenir present és el perill de deshidratació que poden patir les persones amb Alzheimer, ja que segons apunten els experts, és habitual que les persones amb demència no recordin quina és l'última vegada que han begut, i que tinguin menys sensació de set.

En aquest sentit, Natalia Tantinyà, cap d'Infermeria de la Unitat d'Atenció Diürna de Fundació ACE, insta els cuidadors i cuidadores a estar especialment atents a les persones amb demència i assegurar-se que mantenen hàbits i rutines saludables per a fer front a la calor.

Així, cal assegurar que es prenen les mesures adequades per a prevenir els cops de calor, com que beguin aigua de manera habitual, no sortir al carrer durant les hores de més calor, evitar els menjars massa calents i vestir roba lleugera. Els signes i símptomes que es poden detectar en els cops de calor són el mal de cap i el mareig, la respiració i la freqüència cardíaca accelerades o, fins i tot, alteracions en el co
mportament.

Notícies relacionades
El 7% de les víctimes de tràfic de persones ho són per motius diferents de l’explotació sexual o el treball forçat
Amb motiu del Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, Esperanza, SICAR cat i Adoratrius presenten el projecte #TambéÉsTràfic
Escoles contra la Segregació reclama la sisena hora a tots els centres de màxima complexitat
El col·lectiu denuncia que Educació ha obert la porta a la seva eliminació i que hi ha centres que han decidit suprimir-la
Les famílies LGTBI denuncien que no tenen garantida la lliure circulació per la Unió Europea
Diverses entitats impulsen una campanya de peticions al Parlament Europeu per visibilitzar les seves dificultats de moviment
Les famílies monoparentals, les més perjudicades a l'hora de trobar feina durant la pandèmia
Acció contra la Fam constata que gairebé set de cada deu famílies està per sota dels 1.000 euros d'ingressos mensuals
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Surt el nou número de la revista ‘Canemàs’, amb format i disseny renovats
El volum ofereix un dossier central sobre la tradició i modernitat de les expressions culturals
‘Un Ajuntament anomenat Ells’, de Francesc Candel, a internet per capítols
També es podrà adquirir el volum en paper per 20 euros, en una edició que arribarà abans d’acabar l’any
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71