Les dues catalanes són Judit Cubedo, cofundadora i CEO de GlyCardial Diagnostics; i Neus Sabaté, cofundadora i consellera científica de Fuelium.

 

 

 

Dues catalanes, finalistes del Premi europeu per a dones innovadores d’enguany
Les seleccionades són “promotores del canvi” i han creat empreses que poden donar solucions a reptes globals

Dues catalanes han quedat finalistes del Premi europeu per a dones innovadores d’enguany. En total, s’han seleccionat 21 emprenedores, que el jurat considera que són “promotores del canvi” i han creat empreses que poden donar solucions a reptes globals. Les seves innovacions van des de l’optimització de tractaments contra el càncer fins a la generació d’energia net a través de les onades dels mars.

Les dues catalanes són Judit Cubedo, cofundadora i CEO de GlyCardial Diagnostics, una companyia que millora el diagnòstic precoç de les isquèmies cardíaques; i Neus Sabaté, cofundadora i consellera científica de Fuelium, una companyia que desenvolupa bateries ecològiques basades en paper per a dispositius mòbils.

“Els estereotips de gènere continuen mantenint les dones i les nenes fora de les carreres relacionades amb la ciència i la tecnologia. Aquestes dones lideren l’exemple que hem de donar per demostrar que, per molt ambiciosos que siguin, cal que perseguim els nostres somnis”, ha defensat Maryia Gabriel, comissària d’Innovació, Recerca, Cultura, Educació i Joventut de la Comissió Europea.

De fet, tot i que a Europa hi ha més població de dones que d’homes, només el 16% de les start up estan fundades o cofundades per dones, i només un 6% tenen equips fundadors de dones. Tot això, malgrat que, com constaten les institucions europees, “la presència de més dones en els consells d’administració comporta més creativitat, una presa de decisió més àmplia i més bons resultats a nivell d’equip”.

Així, hi ha 13 candidates que competeixen per tres premis de 100.000 euros cadascun en la categoria principal i vuit que competeixen pel premi Rising Innovator, que reconeix les dones emprenedores de menys de 35 anys i que està valorat en 50.000 euros. Les guanyadores del Premi Europeu a la Innovació 2020 s’anunciaran als European Research and Innovation Days que tindran lloc a finals de setembre.

Notícies relacionades
Escoles contra la Segregació reclama la sisena hora a tots els centres de màxima complexitat
El col·lectiu denuncia que Educació ha obert la porta a la seva eliminació i que hi ha centres que han decidit suprimir-la
Els experts aconsellen entorns coneguts i ambients relaxats per conviure amb l'Alzheimer aquest estiu
La Fundació ACE sosté que cal mantenir una rutina perquè el confinament ha alterat els hàbits dels malalts
Les famílies LGTBI denuncien que no tenen garantida la lliure circulació per la Unió Europea
Diverses entitats impulsen una campanya de peticions al Parlament Europeu per visibilitzar les seves dificultats de moviment
Les famílies monoparentals, les més perjudicades a l'hora de trobar feina durant la pandèmia
Acció contra la Fam constata que gairebé set de cada deu famílies està per sota dels 1.000 euros d'ingressos mensuals
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Surt el nou número de la revista ‘Canemàs’, amb format i disseny renovats
El volum ofereix un dossier central sobre la tradició i modernitat de les expressions culturals
‘Un Ajuntament anomenat Ells’, de Francesc Candel, a internet per capítols
També es podrà adquirir el volum en paper per 20 euros, en una edició que arribarà abans d’acabar l’any
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71