En total s’ofereixen 387.754 places en activitats continuades que requereixen inscripció, és a dir, 40.139 places més que l’any passat.

 

 

 

Barcelona publica dues guies per ajudar els monitors d’activitats d’estiu
Els manuals són eines per afrontar les conseqüències de la Covid-19 des del punt de vista educatiu i emocional

L’Ajuntament de Barcelona ha publicat dues guies amb orientacions pedagògiques i de suport emocional perquè els educadors, les educadores i el monitoratge que faran activitats de lleure i esportives amb infants, adolescents i joves aquest estiu tinguin eines pràctiques per fer front a les circumstàncies especials arran de la Covid-19, i tenint en compte que els menors assistiran a les activitats sortint de mesos de confinament a casa seva, en alguns casos en situacions molt dures. El consistori veu necessari "enriquir" les activitats des del punt de vista educatiu i també saber acompanyar emocionalment els infants i adolescents.

Les guies busquen completar la formació que ja tenen els monitors i monitores amb determinats coneixements que aquest any es fan especialment necessaris. Per això, el consistori va encarregar dues guies de suport pedagògic i suport emocional per distribuir entre les 503 entitats que gestionen les activitats i els professionals que hi treballen.

La Guia de suport i orientacions pedagògiques en el lleure educatiu i esportiu pretén posar a l’abast propostes concretes per incorporar maneres d’organitzar-se amb més intencionalitat educativa i incloure aprenentatges vinculats a competències bàsiques instrumentals centrades en l’expressió oral, la lectura i el joc matemàtic. L'Ajuntament subratlla que no es tracta d’escolaritzar el lleure educatiu, que és i ha de ser lúdic per naturalesa, sinó de fer-lo més nutritiu en hàbits i aprenentatges.

La Guia de recomanacions i recursos per a la gestió i acompanyament emocional de la infància i l’adolescència en espais educatius i de lleure facilita orientacions sobre com gestionar dificultats emocionals, com comunicar-se en situacions complexes i com afrontar experiències difícils, com el dol.


Les dues guies formen part del Pla d’Estiu extraordinari per a infants, adolescents i joves que l’Ajuntament està impulsant aquest any. Té un pressupost de 7.090.000 euros, un 33,5% més que a l’estiu de 2019, i no hi haurà límit pressupostari per a les beques d’estiu. En total s’ofereixen 387.754 places en activitats continuades que requereixen inscripció, és a dir, 40.139 places més que l’any passat. I a banda, s’ha previst tot un programa d’activitats sense inscripció a diferents barris de la ciutat. Moltes tenen com a objectiu la recerca d’ocupació.

Notícies relacionades
La Comissió de la Renda Garantida expressa “preocupació” pel desplegament de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya
Govern, patronal, sindicats i entitats reclamen al Ministeri coordinar la gestió en una finestreta única i fer-la compatible amb l'ajuda catalana
El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de Covid-19 són asimptomàtics
Vall d'Hebron veu “insuficient” el cribratge basat només en símptomes per detectar tots els casos en aquests centres
Els ingressos de les famílies vulnerables s’han reduït un 31% per l’impacte de la Covid-19
Una enquesta de Save The Children apunta que l’entrada de diners en aquestes llars no arriba als 7.000 euros anuals
Afers Socials retira cautelarment a Eulen la gestió de dues residències de gent gran de Barcelona
Els centres Bertran Oriola i Mossèn Vidal i Aunòs tenen expedients oberts per irregularitats durant la pandèmia
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Un cicle de comèdies online per combatre el confinament
La Federació Catalana de Cineclubs i la biblioteca Vapor Vell organitzen ‘A riure, que no és poc!’
El Tradicionàrius convida a celebrar Sant Joan amb la (tele)Revetlla Folk
Hi actuaran Aires del Montseny, La Portàtil FM, l’Orquestrina Trama i colles de diables
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71