Us deixem amb una selecció de vuit minisèries recents (del passat 2019 i principis d'aquest 2020) que creiem que no us podeu perdre.
Les 6 activitats per fer a la natura a prop de Barcelona
Pedalar, remar, caminar, volar, muntar a cavall... És temps de viure l’estiu gaudint de la natura i fent esport
Cicloturisme, esports nàutics, senderisme, vols en globus, rutes a cavall... Aprofitar el temps de lleure de forma activa és molt saludable per al cos i per a la ment. I ara, encara més. Així que, mou-te! Aprofita l’...
Els 6 plans de l'estiu a una Barcelona sense turistes
Per desconnectar, entrar en contacte amb la natura o refrescar-nos una mica
Gaudir d'una Barcelona sense turistes? Aquest estiu ens presenta una ocasió inèdita per fer-ho. Visitar els emblemes de la capital sense cues, sense presses, i en moltes ocasions, gratuïtament. Us proposem sis idees per les qua...
Els 5 plans de l'estiu al Camp de Tarragona
Us hem seleccionat algunes activitats imprescindibles per fer a l'aire lliure
Quan penses en desconnectar, normalment t’imagines deixant l’asfalt i descobrint muntanyes, boscos, rius, mars i cels estrellats a mitjanit. Però si aquestes imatges comencen a venir-te al cap, el problema està servit. Has d...
Els 5 plans de l'estiu a les Terres de l'Ebre
Us hem seleccionat algunes activitats imprescindibles per fer a l'aire lliure
Plans especials per fer a les Terres de l'Ebre durant l'estiu? Del Parc Natural d'Els Ports fins al Parc Natural del Delta de l'Ebre, de la serra del Montsià a la de Cardó-Boix, o de les serres de Pàndols-Cavalls ...

 


 

8 minisèries recents que no et pots perdre
Recollim les sèries curtes més destacades dels últims mesos

En aquest temps de confinament, s'està disparant el consum audiovisual i les plataformes de subscripció s'han convertit en una de les principals opcions d'entreteniment. En especial les sèries i sobretot, aquelles que es poden visualitzar d'una sola "tirada". Les 'One and Done', minisèries o sèries d'una sola temporada. Com a prova, tenim 'Unorthodox', un dels fenòmens d'aquest confinament, de la que tothom n'està parlant. Us deixem amb una selecció de vuit minisèries recents (del passat 2019 i principis d'aquest 2020) que creiem que no us podeu perdre.

1. Unbelievable (Netflix)
Basada en un fet real, està inspirada en l'article 'An Unbelievable Story of Rape', escrit pels periodistes T. Christian Miller i Ken Armstrong, amb el que van guanyar el premi Pulitzer el 2016. Ens explica el cas de Marie Adler (Kaitlyn Dever), una adolescent adoptada que és víctima d'una violació a mitjanit. Ni la policia, ni el seu entorn, es creu la seva versió dels fets. Per sort, dues inspectores (Toni Collette i Merritt Wever) investiguen una sèrie de casos de violació semblants a l'Oest dels Estats Units. Una sèrie de drama i suspens que analitza la conducta i la manera com la nostra societat reflexiona sobre la violència contra la dona, el maltractament i l'abús sexual.
> Durada: 8 capítols d'uns 50 minuts
> Veure-la aquí

 

2. La conjura contra América (HBO)
I si els Estats Units s'haguessin mantingut neutrals en la II Guerra Mundial? El guionista David Simon (The Wire) adapta la novel·la homònima de Philip Roth, on tracta una història alternativa dels Estats Units, en què Charles Lindbergh va ser escollit president, en on els EUA mai va entrar a la II Guerra Mundial i va acabar signant un acord amistós amb Hitler, poblant el món sencer d'un profund antisemitisme. Tot des de la perspectiva dels Levin, una família jueva estatunidenca de Newark, Nova Jersey, amb molts paral·lelismes amb la vida del mateix Roth.
> Durada: 6 capítols d'1 hora
> Veure-la aquí

 

3. Así nos ven (Netflix)
Inspirada en un cas real ocorregut als Estats Units, explica la història de 'els cinc de Central Park', cinc adolescents negres que van ser condemnats el 1989 per una violació que no havien comès. Coaccionats per la policia, acaben acceptant uns fets que no van cometre i ingressant a la presó després d'un judici molt dubtós. Una sèrie molt dura, sobre un dels casos judicials més polèmics dels Estats Units, que qüestiona tot el sistema judicial i reflexiona sobre tot el que els discursos plens d'odi poden provocar en les vides de persones innocents.
> Durada: 4 capítols de 60 a 90 minuts
> Veure-la aquí

 

4. Kalifat (Netflix)
Aquesta sèrie sueca, disponible recentment a Netflix, aborda la problemàtica de la radicalització islamista impulsada pel sorgiment de l'Estat Islàmic. Amb una cruesa extrema ens mostra tot l'entramat social, polític i religiós que l'Estat Islàmic ha construït per captar adeptes, a Occident, radicalitzar-los i utilitzar-los en missions terroristes locals o traslladant-los a la seva seu siriana de Rakka.
> Durada: 8 capítols de 50 minuts
> Veure-la aquí

 

5. Chernobyl (HBO)
No podia faltar en aquesta llista, la que és considerada la millor sèrie del 2019. Amb una brillant posada en escena i un guió impecable, fa un retrat esgarrifós de l'incident nuclear més gran de la història, el de Txernòbil el 1986, revelant com i per què va passar. També, mostrant-nos el desastre des del vessant humà, reflexionant sobre les víctimes anònimes que la ineficàcia, la mentida governamental i la burocràcia van condemnar a mort.
> Durada: 5 capítols de 60 a 90 minuts
> Veure-la aquí

 

6. Good Omens (Amazon Prime)
L'Apocalipsi i el Judici Final s'acosten per destruir a la humanitat. Tot sembla camí a la destrucció, però, l'àngel Azirafel (Michael Seen) i el dimoni Crowley (David Tennant), s'uneixen per treballar plegats per trobar l'Anticrist i aturar l'Apocalipsi. Aquesta és la premissa de 'Good Omens', una delirant i èpica comèdia britànica, adaptada fidelment de la novel·la homònima de Terry Pratchett i Neil Gaiman.
> Durada: 6 capítols d'1 hora
> Veure-la aquí

 

7. Unorthodox (Netflix)
La sèrie d'aquest confinament, de la que tothom parla. Basada en l'autobiografia de Deborah Feldman, narra la fugida d'una dona, Esther Shapiro, d'una comunitat ultraortodoxa jueva a Brooklyn. La sèrie mostra amb gran exactitud i fidelitat, una realitat molt poc coneguda, com és la de les comunitats ultraortodoxes jueves i les dures normes que apliquen a les seves vides. Però també, la lluita d'una dona per la seva pròpia llibertat i el coneixement real del món que l'envolta.
> Durada: 4 capítols d'1 hora
> Veure-la aquí

 

8. Muñeca rusa (Netflix)
Nadia Vulvokov es veu atrapada en un bucle infinit, en el dia en què celebra una festa pels seus 36 anys i en sortir mor atropellada per un cotxe. Es desperta completament il·lesa i la història es va repetint, revivint constantment la seva mort de formes diferents, per acabar "ressuscitant". Aquesta és la premissa de 'Nina russa', una minisèrie que combina elements de comèdia, drama, thriller, terror i ciència-ficció, amb un gran fons emocional i existencial.
> Durada: 8 capítols de 30 minuts
> Veure-la aquí 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71