Un dels professionals del tercer sector, Jordi Barti, ha explicat que des del 2010 els salaris dels educadors estan pràcticament congelats i que han calculat que s'ha perdut un 30% del poder adquisitiu mentre que els sous només han pujat un 3%.

 

 

 

Més de 300 treballadors protesten davant la DGAIA per reclamar un augment salarial del 27%
La plataforma Professionals del Tercer Sector en Lluita, el CEESC i els sindicats mobilitzen, per primer cop plegats, els professionals per reclamar millores

Fins a 300 professionals socials han tallat aquest dimarts l'Avinguda del Paral·lel de Barcelona davant de la Direcció General de la Infància i l'Adolescència (DGAIA). El clam és clar, entre els educadors, els patrons, els sindicats majoritaris, les entitats petites i les fundacions més grans: fa deu anys que els preus amb què l'Administració externalitza els serveis d'atenció a les persones al tercer sector, en concret els d'infància, estan congelats i això repercuteix en una gran inestabilitat laboral.

En declaracions als mitjans, un dels professionals del tercer sector, Jordi Barti, ha explicat que des del 2010 els salaris dels educadors estan pràcticament congelats i que han calculat que s'ha perdut un 30% del poder adquisitiu mentre que els sous només han pujat un 3%, per la qual cosa reclamen que per aquest 2020 hi hagi una partida pressupostària que permeti revertir la situació i per tant, augmentar les retribucions un 27% més. Així, aposten per millorar el conveni d'acció social que, segons ha explicat Barti, depèn del pressupost i dels increments de despesa del Departament d'Afers Socials i Famílies en infància i adolescència.

Per aquest motiu, el col·lectiu vol que aquest augment es "referenciï" per llei, la d'infància, la de pressupostos o la d'acompanyament, i han assegurat tenir tota la base jurídica per traspassar-la al Parlament. De fet, aquesta mateixa tarda, representants del col·lectiu es reuneixen amb els grups parlamentaris per presentar aquesta proposta que passa per destinar el pressupost d'altres partides a infància. Barti ha lamentat que el sector d'atenció a la infància i l'adolescència és un sector "oblidat i invisible" i que esperen que a partir d'aquestes mobilitzacions que s'estan preparant, aquest fet pugui canviar.

Aquest cop, la protesta ha sorprès per la unanimitat amb què el sector ha animat a treballadors i educadors socials a mobilitzar-se. No havia passat mai fins ara que, sota el paraigües d'una plataforma —Professionals del Tercer Sector en Lluita—, el Col·legi d'Educadors i Educadores Socials de Catalunya (CEESC) donés suport explícit a la convocatòria de protesta, amb els sindicats, majoritaris i minoritaris, o les grans federacions com la FEDAIA i altres entitats del sector. Reclamen un "nou conveni laboral per a l'acció social i la millora de les condicions dels treballadors".

Amb xiulets i crits, els prop de 300 professionals, molts amb samarretes taronges, han cridat consignes com "Els infants no són mercat" o "Apugeu-nos el sou". A les pancartes s'hi han pogut llegir lemes com "La DGAIA desempara" o "Deu anys de sous congelats". De fet, la plataforma que aplega les demandes ha fet circular un vídeo en què expliquen en detall quines són les seves reclamacions.

Notícies relacionades
FEDAIA exigeix que es modifiquin els pressupostos per afegir 130 milions d'euros per a l'atenció a la infància
La federació inicia una campanya d'accions i mobilitzacions per denunciar una "situació límit"
Save the Children celebra el seu centenari amb una exposició fotogràfica a Barcelona
Amb motiu de l'aniversari, l'ONG també ha presentat la biografia de la seva fundadora, Eglantyne Jebb
L’APE i altres entitats assenyalen Endesa com a “màxima responsable” de la pobresa energètica i la contaminació ambiental
Amb motiu de la Setmana contra la Pobresa Energètica, l'APE i altres col·lectius s'han concentrat a la seu de l’elèctrica a Barcelona per denunciar els talls a famílies vulnerables
Sant Pau incorpora la realitat virtual per disminuir el dolor i l'ansietat en procediments ginecològics
L'estudi és fruit d'un conveni de col·laboració entre l'Institut de Recerca de Sant Pau i l'empresa tecnològica Psious
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Obertes les inscripcions per participar en la 13a Fira del Món Geganter
La Fira, que se celebrarà a Tordera aquest any, admetrà sol·licituds fins al 29 de febrer
Álvaro Cámara guanya el 6è Concurs de Composició per a Banda Simfònica Josep Maria Lleixa Subirats
El jurat ha destacat l'obra guanyadora 'Jack and the Beanstalk' pel seu equilibri formal i tímbric.
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71