Laura Fíguls (ACN)
En l'edició d'enguany, el cantant Lildami posa la banda sonora de la Marató amb el trap de la donació de sang, escrit a partir de la vivència del seu germà, que va necessitar sang i moll d'os per un tractament.


 

 

Comença la Marató de Donants de Sang amb l'objectiu d'arribar als 10.000 participants
Els organitzadors animen a tothom a donar per "remuntar les donacions després de les festes del Nadal"

Aquest divendres ha començat la Marató de Donants de Sang i té l'objectiu d'arribar als 10.000 donants. Així és com s'ha instal·lat un centre a plaça de Catalunya per aquest divendres i cap de setmana; i els organitzadors animen a tothom a donar per "remuntar les donacions després de les festes del Nadal".

La inauguració de la Marató s'ha fet des de la carpa de donació de Plaça Catalunya a Barcelona, a les 10 del matí, on s'ha activat el marcador que donarà llum verda a 8 dies de donació. Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, participarà en la inauguració juntament amb representants de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Creu Roja i Banc de Sang.

La Marató s'allargarà fins al dia 17 de gener també als principals hospitals i, a més de la carpa a plaça de Catalunya, s'instal·laran dos autobusos de donació. També hi assistirà un grup de persones receptores de sang, que donaran el seu testimoni i parlaran de la importància de la donació. En l'edició d'enguany, el cantant Lildami posa la banda sonora de la Marató amb el trap de la donació de sang, escrit a partir de la vivència del seu germà, que va necessitar sang i moll d'os per un tractament.

De moment, 1.200 persones s'han apuntat per donar sang durant la setmana de la Marató, i cal arribar a l'objectiu de les 10.000 donacions. A més, el Banc de Sang ha inaugurat el canal de Whatsapp, al mòbil 677071756, on qualsevol ciutadà podrà fer consultes personals i rebre informacions destacades. A més, durant la Marató s'organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats.

Notícies relacionades
Escriptors i ‘booktubers’ inventen falses ressenyes de contes per promoure la comprensió lectora
Màrius Serra i Gemma Lienas, entre altres, es faran ressò a les xarxes socials de la campanya pel Dia Mundial de l’Educació
Desenes de famílies de Rubí en lluita perquè un fons voltor els renovi els contractes i mantingui la finca
L'empresa vol apujar fins a un 50% el preu dels lloguers als veïns
Barcelona sumarà 80 noves places per a dones sense llar
Un 13% de les persones que dormen al carrer són dones i viuen situacions de sensellarisme, abús i infrahabitatge que resten inadvertides
El tercer sector reclama al Govern uns pressupostos “en clau social”
Les grans federacions consideren que la situació el sector és “crítica i insostenible”
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Sant Pere de Ribes acollirà el 3er Concurs Nacional d’Enceses el 9 de maig
Obertes les inscripcions per a les colles participants fins al 7 de febrer
“El projecte de digitalització de figures 3D és perpetu”
Mateu Tres. President de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71