Girem full!
La immunoteràpia és una de les noves tècniques que els professionals sanitaris estan impulsant per tractar el càncer, perquè és molt menys invasiva que la quimioteràpia.

 

 

 

El sector del llibre es conjura per lluitar contra el càncer
Llibreteres, autors, editorials i crítics literaris impulsen la campanya ‘Girem full!’ i busquen recaptar fons per a la investigació de la immunoteràpia de l’Hospital Clínic

El sector del llibre s’ha unit per lluitar contra el càncer. Ho ha fet a través de la campanya solidària ‘Girem full!’, amb la qual llibreters, autors, editorials i crítics literaris busquen recaptar fons per a la investigació dels projectes d’immunoteràpia de l’Hospital Clínic.

“El nostre públic està compromès amb la cultura i la societat, culte i amb ganes d’aprendre i de viure plenament. Podem optimitzar tot això i anar un pas més enllà? Podem utilitzar totes les nostres infraestructures, les grans, les petites, les personals o individuals i totes juntes, deixant de banda els negocis i els beneficis materials, per fer una gran acció social? Sí, definitivament ho podem fer i ho volem fer”, expliquen els promotors a la seva pàgina web.

La immunoteràpia és una de les noves tècniques que els professionals sanitaris estan impulsant per tractar el càncer, perquè és molt menys invasiva que la quimioteràpia. Es basa en l’estimulació de les defenses naturals del cos per tal de combatre la malaltia. Malgrat tot, la inversió pública en la investigació d’aquesta tècnica és encara insuficient i, per això, el sector del llibre ha volgut unir “capacitats” amb l’objectiu d’impulsar econòmicament aquest tractament “pioner” i que arribi plenament a la sanitat pública.

De moment, els impulsors de la campanya tenen previst celebrar, el proper 23 de mar, una acció conjunta entre les llibreries adherides a la iniciativa. L’objectiu és generar visibilitat i incentivar les donacions a partir d’activitats culturals programades simultàniament per tot el territori català. Les activitats, programades de manera individualitzada o en conjunt, serien de pagament (amb el preu de l’entrada en el cas de les llibreries, que pot ser un preu tancat o taquilla inversa en funció del criteri de cada empresa i amb la venda de punts i bosses de tela als esdeveniments de les biblioteques) i tindrien lloc al local de la llibreria o en altres espais propers, com biblioteques o centres culturals de la zona.

Aquestes activitats es podrien programar amb la complicitat de les editorials, creadors i creadores (escriptura, traducció, il·lustració) i altres actors del sector del llibre. Poden tenir un format tan divers com ponències, presentacions, taules rodones, conta contes, tallers, recitals, concerts, club de lectura, berenars populars, entre altres. Cada llibreria organitzarà una activitat que s’ajusti al seu desig i a les seves possibilitats, i rebrà el suport de l’organització, que anima a la col·laboració en xarxa entre les participants.

Notícies relacionades
Obre el primer servei integral d’atenció als infants i joves víctimes d’abusos sexuals de Catalunya
El centre es basa en el model ‘barnahus’, molt estès al nord d’Europa i que pretén evitar la revictimització
Els treballadors socials veuen “caòtica” la gestió dels tràmits per cobrar l’Ingrés Mínim Vital
El col·legi oficial diu que el SEPE i la Seguretat Social estan “col·lapsats” i això afecta els serveis socials municipals
El 7% de les víctimes de tràfic de persones ho són per motius diferents de l’explotació sexual o el treball forçat
Amb motiu del Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, Esperanza, SICAR cat i Adoratrius presenten el projecte #TambéÉsTràfic
Escoles contra la Segregació reclama la sisena hora a tots els centres de màxima complexitat
El col·lectiu denuncia que Educació ha obert la porta a la seva eliminació i que hi ha centres que han decidit suprimir-la
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Surt el nou número de la revista ‘Canemàs’, amb format i disseny renovats
El volum ofereix un dossier central sobre la tradició i modernitat de les expressions culturals
‘Un Ajuntament anomenat Ells’, de Francesc Candel, a internet per capítols
També es podrà adquirir el volum en paper per 20 euros, en una edició que arribarà abans d’acabar l’any
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71