Girem full!
La immunoteràpia és una de les noves tècniques que els professionals sanitaris estan impulsant per tractar el càncer, perquè és molt menys invasiva que la quimioteràpia.


 

 

El sector del llibre es conjura per lluitar contra el càncer
Llibreteres, autors, editorials i crítics literaris impulsen la campanya ‘Girem full!’ i busquen recaptar fons per a la investigació de la immunoteràpia de l’Hospital Clínic

El sector del llibre s’ha unit per lluitar contra el càncer. Ho ha fet a través de la campanya solidària ‘Girem full!’, amb la qual llibreters, autors, editorials i crítics literaris busquen recaptar fons per a la investigació dels projectes d’immunoteràpia de l’Hospital Clínic.

“El nostre públic està compromès amb la cultura i la societat, culte i amb ganes d’aprendre i de viure plenament. Podem optimitzar tot això i anar un pas més enllà? Podem utilitzar totes les nostres infraestructures, les grans, les petites, les personals o individuals i totes juntes, deixant de banda els negocis i els beneficis materials, per fer una gran acció social? Sí, definitivament ho podem fer i ho volem fer”, expliquen els promotors a la seva pàgina web.

La immunoteràpia és una de les noves tècniques que els professionals sanitaris estan impulsant per tractar el càncer, perquè és molt menys invasiva que la quimioteràpia. Es basa en l’estimulació de les defenses naturals del cos per tal de combatre la malaltia. Malgrat tot, la inversió pública en la investigació d’aquesta tècnica és encara insuficient i, per això, el sector del llibre ha volgut unir “capacitats” amb l’objectiu d’impulsar econòmicament aquest tractament “pioner” i que arribi plenament a la sanitat pública.

De moment, els impulsors de la campanya tenen previst celebrar, el proper 23 de mar, una acció conjunta entre les llibreries adherides a la iniciativa. L’objectiu és generar visibilitat i incentivar les donacions a partir d’activitats culturals programades simultàniament per tot el territori català. Les activitats, programades de manera individualitzada o en conjunt, serien de pagament (amb el preu de l’entrada en el cas de les llibreries, que pot ser un preu tancat o taquilla inversa en funció del criteri de cada empresa i amb la venda de punts i bosses de tela als esdeveniments de les biblioteques) i tindrien lloc al local de la llibreria o en altres espais propers, com biblioteques o centres culturals de la zona.

Aquestes activitats es podrien programar amb la complicitat de les editorials, creadors i creadores (escriptura, traducció, il·lustració) i altres actors del sector del llibre. Poden tenir un format tan divers com ponències, presentacions, taules rodones, conta contes, tallers, recitals, concerts, club de lectura, berenars populars, entre altres. Cada llibreria organitzarà una activitat que s’ajusti al seu desig i a les seves possibilitats, i rebrà el suport de l’organització, que anima a la col·laboració en xarxa entre les participants.

Notícies relacionades
El tercer sector reclama al Govern uns pressupostos “en clau social”
Les grans federacions consideren que la situació el sector és “crítica i insostenible”
Vulnerabilitat i migració, un binomi que causa pobresa
ECAS demostra en el seu darrer informe que les prestacions socials consoliden les desigualtats del col·lectiu migrant, en lloc d’ajudar-lo
La Taula del Tercer Sector reclama a l’Estat uns pressupostos que prioritzin les polítiques socials
Les entitats marquen com a urgents la lluita contra la pobresa estructural, polítiques d’habitatge i la millora de l’ocupació
Comença la Marató de Donants de Sang amb l'objectiu d'arribar als 10.000 participants
Els organitzadors animen a tothom a donar per "remuntar les donacions després de les festes del Nadal"
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Sant Pere de Ribes acollirà el 3er Concurs Nacional d’Enceses el 9 de maig
Obertes les inscripcions per a les colles participants fins al 7 de febrer
“El projecte de digitalització de figures 3D és perpetu”
Mateu Tres. President de l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya.
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71