Podeu consultar els punts de recollida a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.org entre el 22 de novembre i el 4 de gener del 2020.

 









 

 

Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat

'La Joguina Educativa', campanya desenvolupada per Creu Roja Joventut de Catalunya pretén, un any més, garantir el dret dels infants al joc i recollir joguines per a infants en situació de vulnerabilitat. Té com a objectiu principal fomentar el valor pedagògic i la importància educativa de la joguina, entenent-la com un element vehicular per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat.

Amb el lema Els seus drets en joc, la campanya recollirà i distribuirà joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives entre infants en situació de vulnerabilitat de tot Catalunya. Podeu consultar els punts de recollida a la pàgina web www.lajoguinaeducativa.org entre el 22 de novembre i el 4 de gener del 2020.

Més enllà de la recollida i repartiment de joguines, la campanya vol posar èmfasi en el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, emmarcant-se en el projecte de 'La Joguina Educativa' que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any. Per aquest motiu, sol·licitem que les joguines siguin noves – tenint en compte que els infants tenen dret a estrenar una joguina independentment de la situació econòmica de les seves famílies- no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i que, preferentment, fomentin el joc en grup.

Hi participaran més de 1.500 persones voluntàries de 83 assemblees de la Creu Roja a Catalunya, fent que la campanya arribi a més de 400 municipis catalans i més de 25.000 infants.

Enguany, per primer cop, la SER a Catalunya participarà en la campanya com a mitjà col·laborador per fer-ne difusió i proporcionar-hi cobertura informativa. A més, l'emissora de ràdio, que ha estat històricament vinculada a la campanya Cap Nen Sense Joguina de Barcelona, organitzarà activitats arreu del país per recaptar joguines en benefici de Creu Roja Joventut. D'aquesta manera es volen promoure sinergies conjuntes entre Creu Roja Joventut i la SER a Catalunya per donar visibilitat a les respectives campanyes de recollida de joguines i aconseguir arribar a més de 35.000 infants a tot Catalunya.

Diferents fórmules de col·laboració

Per donar el tret de sortida a la campanya, l'associació ACTUA col·labora un any més organitzant el concert solidari "Actua amb el COR", que tindrà lloc el proper dilluns 9 de desembre a les 20.30h a la Sala Barts.

A més de sol·licitar la implicació de la ciutadania, Creu Roja Joventut demana la col·laboració d'empreses, comerços i entitats. Aquest suport pot adoptar diferents fórmules: des de la donació de joguines, fins a aportacions econòmiques passant per la cessió d'espais per a la recollida o de vehicles de transport, entre d'altres.

Notícies relacionades
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71