Ajuntament de Barcelona
Amb una mirada feminista, aquest curs 2019-2020, la temàtica sobre la qual tractarà la XXV Audiència Pública a les Noies i els Nois serà "Educant en la igualtat".


 

 

Els infants i adolescents de Barcelona repensen la ciutat en clau feminista i contra la violència masclista
L'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, ha demanat nens i nenes que s'impliquin en la transformació de la realitat

Uns 1.600 infants i adolescents de sisè de Primària, Educació Secundària Obligatòria i Educació Especial de 36 centres educatius de la ciutat van participar en l'inici de l'Audiència Pública a les noies i els nois de Barcelona, en què l'alcaldessa, Ada Colau, els ha recordat que "volem una ciutat on tothom pugui viure lliurement i sigui tractat igual, independentment de com pensem, com ens estimem o de si som nois o noies".

L'alcaldessa ha demanat als infants i adolescents a repensar la ciutat en clau feminista, a reivindicar una societat sense violència masclista i a implicar-se en la transformació de la realitat.

Colau s'ha adreçat als nois i els ha dit que el seu paper és fonamental quan veuen comportaments masclistes al seu entorn, "sabem que sou majoria els que voleu deixar el masclisme enrere, i vull demanar-vos que no calleu, digueu el que penseu per acabar amb les violències masclistes i aconseguir una ciutat més igualitària."

En aquesta edició, l'Audiència tracta sobre l'educació en la igualtat des d'un punt de vista feminista.

L'Audiència Pública a les Noies i els Nois de Barcelona és una forma de participació, a través de la qual la ciutadania infantil i adolescent de la ciutat d'entre 11 i 17 anys (escolaritzada a sisè de primària, i a secundària i batxillerat, també d'educació especial) fa propostes a l'equip de govern de la ciutat i a les regidores i regidors de cada districte.

Després d'un procés col·lectiu de reflexió, presenten les seves conclusions en actes d'audiència pública presidits per les regidories de districte i per l'alcaldessa.

Amb una mirada feminista, aquest curs 2019-2020, la temàtica sobre la qual tractarà la XXV Audiència Pública a les Noies i els Nois serà "Educant en la igualtat".

Fins al mes de març, els centres participants treballaran la temàtica d'enguany per concretar les propostes entre els alumnes de cada districte, i les presentaran al regidor de cada districte al mes de març. Finalment, a l'abril els nois i noies faran el lliurament de manifestos a l'alcaldessa i els regidors.

Notícies relacionades
Diverses entitats reclamen canvis en el model de distribució social d'aliments, que consideren "poc inclusiu i eficaç"
Banc dels Aliments, Càritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja proposen utilitzar targetes moneder o vals de compra
L’associació Exmenas denuncia les proves de majoria d’edat en una concentració davant la DGAIA
L’entitat també rendeix homenatge a un jove guineà que es va suïcidar fa un mes dies després de ser expulsat d’un centre
El tercer sector torna a denunciar els retards de la Generalitat en els pagaments dels serveis d’atenció a la infància
El deute amb les entitats que presten serveis d'acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d‘euros
Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
La trobada del Fòrum d'ONG inicia la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO
La 14a sessió del Comitè Intergovernamental s'està celebrant entre el 9 i el 14 de desembre a Bogotà
Reivindicant l’esperit del teatre independent
Reflexions a l’entorn del teatre fet per grups amateurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71