A Catalunya, Save the Children duu a terme un projecte pilot, finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per acompanyar joves migrants en els recursos de primera acollida.


 

 

Esports i cultura per reivindicar els drets dels infants i joves migrants sols
Save the Children ha organitzat una jornada cultural i esportiva que ha permès els joves desenvolupar les seves habilitats socials i cooperatives

Save the Children ha celebrat aquest cap de setmana una jornada esportiva i cultural per commemorar els 30 anys de la Convenció sobre els Drets de l'Infant.
Ho ha fet amb una activitat esportiva, un taller musical i de percussió i una visita a un museu amb més de 300 joves tutelats per la Generalitat que han participat en el programa d'acompanyament a la infància i adolescència en moviment "Mai més sols" de l'organització.

La jornada esportiva es duu a terme amb la col·laboració de la Fundació del Barça a través del seu programa FutbolNet, una metodologia esportiva que s'aplica des de l'any 2011 amb l'objectiu de prevenir la violència i promoure la inclusió social per crear espais segurs en entorns vulnerables que apropin i promoguin el joc i l'activitat física, per tal d'afavorir la inclusió de nois i noies. A més, cada grup fa una visita guiada al museu del Barça per conèixer la trajectòria històrica del club.

Els joves també s'endinsen en el món de la música amb un taller de percussió que els permet expressar la seva part artística així com desenvolupar habilitats socials i cooperatives, realitzant un treball en grup amb diferents ritmes i coreografies, i amb unes grans dosis d'inclusió i normalització a través de la música.

"L'esport i la música no coneixen fronteres i tenen un llenguatge universal. Amb aquestes activitats, acompanyem en transmetre valors com la inclusió, treball en equip, esforç, que són essencials per la vida de tots els infants i adolescents, sobretot pels que viuen en situació de vulnerabilitat", explica Susanna Capell, responsable dels programes d'Acció Social de Save the Children a Catalunya.

A Catalunya, Save the Children duu a terme un projecte pilot, finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, per acompanyar joves migrants en els recursos de primera acollida. El projecte es realitza a cinc centres situats a Barcelona i la seva Àrea Metropolitana i Tarragona gestionats per les entitats Diagrama, Eduvic i Intress, amb tallers de formació en gènere i en habilitats socioemocionals amb dinàmiques participatives; tallers d'oci i temps lliure que contribueixen a la gestió de l'estrès i l'ansietat, així com al coneixement de l'entorn i a la integració dels joves; assessorament i informació sobre Drets i Deures de la Infància; i mediació intercultural, suport emocional i acompanyament als joves en el seu trànsit a la vida adulta.

Aquestes accions responen a drets fonamentals recollits en la Convenció sobre els Drets de l'Infant com són el dret a una vida digna, al lleure i al joc i a la participació en activitats culturals i artístiques, a la salut i a la protecció, entre d'altres.

Notícies relacionades
Diverses entitats reclamen canvis en el model de distribució social d'aliments, que consideren "poc inclusiu i eficaç"
Banc dels Aliments, Càritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja proposen utilitzar targetes moneder o vals de compra
L’associació Exmenas denuncia les proves de majoria d’edat en una concentració davant la DGAIA
L’entitat també rendeix homenatge a un jove guineà que es va suïcidar fa un mes dies després de ser expulsat d’un centre
El tercer sector torna a denunciar els retards de la Generalitat en els pagaments dels serveis d’atenció a la infància
El deute amb les entitats que presten serveis d'acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d‘euros
Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
La trobada del Fòrum d'ONG inicia la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO
La 14a sessió del Comitè Intergovernamental s'està celebrant entre el 9 i el 14 de desembre a Bogotà
Reivindicant l’esperit del teatre independent
Reflexions a l’entorn del teatre fet per grups amateurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71