Actualment hi ha vuit SIE, situats a Lleida, Girona, el Baix Llobregat, les Terres de l’Ebre, el Maresme, Tarragona, Catalunya Central i l’Alt Pirineu i Aran.


 

 

Catalunya tindrŕ quatre nous Serveis d’Intervenció Especialitzada per a dones que han patit violčncia masclista
Obriran a principis de l’any vinent a les ŕrees del Vallčs, el Penedčs, el Bages i el Barcelončs

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en funcionament quatre nous Servies d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones que han patit violència masclista. Obriran a principis de l’any vinent a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès. Així mateix, també està prevista la creació immediata de 50 noves places als serveis residencials a tot Catalunya per atendre dones que han patit o pateixen violència masclista i els seus fills i filles.

Aquest servei gratuït ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit situació de violència masclista. En aquest sentit, l’equipament té com a objectius principals oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa pública i associativa, així com també proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada i adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones.

Actualment  hi ha vuit SIE, situats a Lleida, Girona, el Baix Llobregat, les Terres de l’Ebre, el Maresme, Tarragona, Catalunya Central i  l’Alt Pirineu i Aran. Aquest recurs va atendre durant l’any 2018 un total de 4226 dones i 956 infants.

Els SIE potencien programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació i treballen coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones. Per a fer-ho, el SIE compta amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social i dret.

Les dones poden accedir a aquest servei principalment a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials d'atenció primària i les associacions de dones o per iniciativa de les pròpies dones.

Per altra banda, els serveis residencials van atendre 178 dones i 259 infants entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2019. Aquest recurs és un servei temporal i gratuït que actua com a substitució de la llar, on les dones troben a través del professionals especialitzats suport personal, psicològic, mèdic, social, jurídic i de lleure, amb la intenció de facilitar la plena integració de les dones que pateixen situacions de violència domèstic en l’àmbit de la parella, així com dels seus fills i filles a càrrec.

Notícies relacionades
Diverses entitats reclamen canvis en el model de distribució social d'aliments, que consideren "poc inclusiu i eficaç"
Banc dels Aliments, Cŕritas Diocesana de Barcelona i Creu Roja proposen utilitzar targetes moneder o vals de compra
L’associació Exmenas denuncia les proves de majoria d’edat en una concentració davant la DGAIA
L’entitat també rendeix homenatge a un jove guineŕ que es va suďcidar fa un mes dies després de ser expulsat d’un centre
El tercer sector torna a denunciar els retards de la Generalitat en els pagaments dels serveis d’atenció a la infŕncia
El deute amb les entitats que presten serveis d'acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d‘euros
Creu Roja Joventut repartirŕ joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importŕncia educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerŕncia, el respecte i la igualtat
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
La trobada del Fňrum d'ONG inicia la Convenció del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO
La 14a sessió del Comitč Intergovernamental s'estŕ celebrant entre el 9 i el 14 de desembre a Bogotŕ
Reivindicant l’esperit del teatre independent
Reflexions a l’entorn del teatre fet per grups amateurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71