Actualment hi ha vuit SIE, situats a Lleida, Girona, el Baix Llobregat, les Terres de l’Ebre, el Maresme, Tarragona, Catalunya Central i l’Alt Pirineu i Aran.

 

 

 

Catalunya tindrà quatre nous Serveis d’Intervenció Especialitzada per a dones que han patit violència masclista
Obriran a principis de l’any vinent a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies posarà en funcionament quatre nous Servies d’Intervenció Especialitzada (SIE) per a dones que han patit violència masclista. Obriran a principis de l’any vinent a les àrees del Vallès, el Penedès, el Bages i el Barcelonès. Així mateix, també està prevista la creació immediata de 50 noves places als serveis residencials a tot Catalunya per atendre dones que han patit o pateixen violència masclista i els seus fills i filles.

Aquest servei gratuït ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit situació de violència masclista. En aquest sentit, l’equipament té com a objectius principals oferir informació de qualitat sobre els recursos de la xarxa pública i associativa, així com també proporcionar una atenció social i terapèutica especialitzada i continuada i adequar el model d'intervenció social, legal i terapèutic al procés de les dones.

Actualment  hi ha vuit SIE, situats a Lleida, Girona, el Baix Llobregat, les Terres de l’Ebre, el Maresme, Tarragona, Catalunya Central i  l’Alt Pirineu i Aran. Aquest recurs va atendre durant l’any 2018 un total de 4226 dones i 956 infants.

Els SIE potencien programes específics i integrals de prevenció, assistència i reparació i treballen coordinadament amb els serveis externs, atenent el procés específic de cadascuna de les dones. Per a fer-ho, el SIE compta amb un equip professional multidisciplinar integrat per persones titulades en psicologia, treball social, educació social i dret.

Les dones poden accedir a aquest servei principalment a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència, els serveis de salut d'atenció primària, els serveis socials d'atenció primària i les associacions de dones o per iniciativa de les pròpies dones.

Per altra banda, els serveis residencials van atendre 178 dones i 259 infants entre l’1 de gener i el 31 d’octubre de 2019. Aquest recurs és un servei temporal i gratuït que actua com a substitució de la llar, on les dones troben a través del professionals especialitzats suport personal, psicològic, mèdic, social, jurídic i de lleure, amb la intenció de facilitar la plena integració de les dones que pateixen situacions de violència domèstic en l’àmbit de la parella, així com dels seus fills i filles a càrrec.

Notícies relacionades
Un col·lectiu d'escoles i instituts denuncien que la selectivitat frena la transformació educativa
Lamenten que les proves només qualifiquen la capacitat de memoritzar en el curt termini uns continguts determinats
La Comissió de la Renda Garantida expressa “preocupació” pel desplegament de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya
Govern, patronal, sindicats i entitats reclamen al Ministeri coordinar la gestió en una finestreta única i fer-la compatible amb l'ajuda catalana
El 70% dels usuaris de residències i el 56% de treballadors infectats de Covid-19 són asimptomàtics
Vall d'Hebron veu “insuficient” el cribratge basat només en símptomes per detectar tots els casos en aquests centres
Els ingressos de les famílies vulnerables s’han reduït un 31% per l’impacte de la Covid-19
Una enquesta de Save The Children apunta que l’entrada de diners en aquestes llars no arriba als 7.000 euros anuals
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Un cicle de comèdies online per combatre el confinament
La Federació Catalana de Cineclubs i la biblioteca Vapor Vell organitzen ‘A riure, que no és poc!’
El Tradicionàrius convida a celebrar Sant Joan amb la (tele)Revetlla Folk
Hi actuaran Aires del Montseny, La Portàtil FM, l’Orquestrina Trama i colles de diables
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71