La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, després que la plataforma 'Aturem la Llei Aragonès' s'hagi presentat en societat.

 









 

 

Neix la plataforma Aturem la Llei Aragonès per “blindar” els serveis públics
Més de 50 col·lectius del sector social, sanitari i educatiu surten al carrer per fer front a la “l'externalització més gran” de serveis a les persones

Diverses entitats del sector educatiu, sanitari i social han presentat en societat, aquest dimarts al matí davant de la Generalitat, la plataforma Aturem la Llei Aragonès. Formada per una cinquantena d’associacions, juntament amb la CUP-Crida Constituent i Catalunya en Comú Podem, la plataforma veu “amb extrema preocupació” la llei de contractes de serveis a les persones, l’anomenada ‘Llei Aragonès‘, ja que reconeix que és la passa definitiva en la privatització dels serveis públics”.

“Volem revertir-la a través d’una llei integral que blindi la gestió pública dels serveis bàsics per evitar que les empreses privades entrin a mercantilitzar l’educació, la sanitat i els serveis socials”, ha assenyalat una de les portaveus de la plataforma.

A més, demanen regular les figures no contractuals, com el conveni o el concert, i que estableixi la contractació pública com una “mesura excepcional” per a situacions determinades i temporals, “mai de manera regular i indefinida”.

En representació del sector social ha intervingut Concep Miró, membre de la IAC, i ha reconegut que “ja hi ha diverses experiències en externalitzacions de serveis en aquest àmbit, com per exemple el grup de l’empresari Florentino Pérez que és un dels majors prestadors de serveis socials a Catalunya a través d’adjudicacions públiques”.

Miró ha assenyalat que aquesta empresa ha estat denunciada públicament per grups ecologistes “per no garantir drets laborals ni respectar acords mediambientals”. Miró ha insistit en no deixar els col·lectius vulnerables, com la gent gran i altres, en mans de “les lleis de mercat”.

“Desenterrem els serveis socials”

Diversos activistes de la plataforma han donat peu a una original performance: “Com que s'han carregat els serveis públics ara estem assistint al seu enterrament”. Així, mentre sonava el clàssic Rèquiem, de Mozart, una comitiva mortuòria ha començat a caminar per la plaça seguint la figura de la mort que anava amb una careta del vicepresident, Pere Aragonès.

Així, un centenar de persones han estat espectadors i alhora partícips de la comitiva que ha seguit tombant i guanyant adeptes fins que, finalment, les entitats socials han “vençut” la Llei Aragonès i ha començat a sonar el tema “Fucking money man” de Rosalía.
Aquesta és només una de les diferents accions que la plataforma Aturem la Llei Aragonès durà a terme en els propers dies. El 25 de setembre faran concentració davant del Parlament a les 18 h.

La reacció del Govern

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat la Llei de Contractes de Serveis a les Persones, després que la plataforma 'Aturem la Llei Aragonès' s'hagi presentat en societat.

En la roda de premsa a Palau, posterior al Consell Executiu, la consellera ha argumentat que la futura norma fomenta que les empreses del Tercer Sector concorrin amb “igualtat de condicions” a la contractació pública: “És una bona llei”, ha opinat.

Notícies relacionades
El Programa per a l'Atenció Integral a Persones amb Malalties Avançades rep un premi internacional
Sant Jordi 2024: els deu llibres de temàtica social que no et pots perdre
Descobreix la selecció de les lectures essencials del Social.cat per reflexionar, aprofundir, gaudir i aprendre sobre feminisme, educació i drets humans
Com acompanyar els infants davant la mort: "És important que en parlin"
Una infermera experta en dol imparteix tallers de gestió emocional i formació a alumnes, famílies i docents de dues escoles de Calella
Nou conveni amb Projecte Home per impulsar la iniciativa «Global Forum on Drugs»
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71