Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

L'Ateneu Barcelonès lliurarà els III Premis de l'Associacionisme Cultural Català
L'acte de lliurament serà conduït el 17 d'octubre pel clown i guionista Ferran Aixelà

A l'espera de conèixer els guanyadors de les sis categories, l'acte de lliurament dels III Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català ja té dia, lloc i hora. La gran gala de la cultura popular i tradicional català se celebrarà a l'Ateneu Barcelonès el dijous 17 d'octubre (19:30h).

Aquest ha estat el moment escollit per l'Ens de l'Associacionisme Cultural, com a entitat organitzadora de certamen, per a fer públics els reconeixements a la Persona, el Mitjà de Comunicació, la Iniciativa Innovadora, l'Activitat, el Programa i l'Entitat. Rosa Maria Provencio apunta en declaracions a Tornaveu que "s'ha treballat per aconseguir ampliar l'abast dels reconeixements". En aquest sentit,  la presidenta de la confederació destaca dues importants novetats: "la creació d'un nou guardó per a premiar aquelles entitats que desenvolupen pràctiques innovadores, ja sigui en l'àmbit festiu com en l'organitzatiu, i la voluntat de visualitzar les entitats finalistes en cada categoria".

Durant l'acte de lliurament, es projectarà un breu documental sobre els projectes innovadors en els col·lectius de cultura popular. Produït per l'ENS, aquest audiovisual destacarà les iniciatives que s'estan desenvolupant a Catalunya en aquesta matèria.

Els III Premis Antoni Carné contemplen importants recompenses per a les candidatures guanyadores: 3.000€ pel Premi BBVA a l'Entitat, i 1.000€ per les altres tres candidatures que tenen recompensa econòmica: Premi Previsora General al Programa, Premi Arç Cooperativa a l'Activitat, i Premi a la Innovació. Tots els guanyadors obtindran, a més, un guardó, un diploma acreditatiu i una subscripció gratuïta a la revista Canemàs.

Segons subratlla Provencio, "tot i que les remuneracions ajuden les entitats a impulsar els seus projectes, la prioritat dels Premis de l'Associacionisme Cultural Català és que es converteixin en un banc de bones pràctiques. Un aparador on es puguin emmirallar totes les entitats de les terres de parla catalana per a trobar-hi exemples de bones pràctiques".

Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
Una exposició repassa 150 anys d’història dels Tres Tombs a Sant Cugat
La mostra es pot visitar a la Casa de Cultura fins al 4 de març
Mallorca, protagonista al Tradicionàrius d’aquesta setmana
Dijous es presenta el ‘Calendari Folklòric de Mallorca. Tardor’, un tresor de la cultura tradicional de l’illa
Viatge pel vestuari dels esbarts a través d’una quarantena de nines
L’Esbart Sant Jordi presenta la mostra ‘Vestits per ballar’, a la Farinera del Clot de Barcelona
Comença la temporada d’uns Pastorets reinventats i adaptats a la Covid
Es preveuen prop de 130 representacions arreu del territori, amb textos originals, formats reduïts i referències a la pandèmia

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media