Col·legi de Periodistes
L'objectiu del cercador és el de donar visibilitat al talent de les persones que han arribat d’arreu i dels seus fills i filles en l’àmbit acadèmic, artístic, cultural, polític i professional.

 

 

Neix un nou cercador que promou la diversitat cultural catalana
'Noves veus de persones expertes dels orígens diversos de la Catalunya d'avui' està impulsat pel Col·legi de Periodistes i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

El Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies han impulsat el cercador ‘Noves veus de persones expertes dels orígens diversos de la Catalunya d’avui’, una eina que s’incorporarà a la pàgina web del Col·legi de Periodistes com a www.diverscat.cat i que pretén fer visible l’expertesa en el conjunt de persones provinents d’orígens diversos al territori català, així com a promoure-la com un actiu cultural, econòmic i social.

La degana del Col·legi de Periodistes, Neus Bonet, i el secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Oriol Amorós, han signat aquest dimarts un conveni mitjançant el qual s’impulsa el cercador, l’objectiu del qual és el de donar visibilitat al talent de les persones que han arribat d’arreu i dels seus fills i filles en l’àmbit acadèmic, artístic, cultural, polític i professional, especialment en aquells espais on tradicionalment no hi ha hagut presència d’aquesta diversitat.

En aquest sentit, el cercador també promou que aquestes persones es vegin reflectides en les institucions catalanes de tota mena. D’altra banda, l'eina vol facilitar a empreses, entitats i mitjans de comunicació i al conjunt de la ciutadania una base de dades amb persones expertes d’orígens culturals diversos amb perfils que continguin professions i camps d’expertesa. Així mateix, ‘Noves veus’ pretén oferir una major projecció personal i professional a les persones que en formin part de la base de dades, mentre que buscarà que entitats i persones puguin proposar i promoure candidatures per la base de dades que nodreix el cercador.

La iniciativa ha estat impulsada des del Grup de Treball de Periodisme Solidari i del portal Diverscat en Acció, l’objectiu del qual és promoure la comunicació amb un llenguatge inclusiu, així com fer visible la diversitat cultural cada cop més present a la societat catalana.

Notícies relacionades
FaPaC critica l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques
L'entitat lamenta, un any més, la “clara aposta” del Departament per l'educació concertada
El Síndic insta la DGAIA a protegir "de manera immediata" els infants que dormen en esglésies i carrers de Barcelona
La situació detectada suposa una vulneració flagrant de la Convenció dels drets de l'infant, segons denuncia la institució
'Desprotegides, malgrat tot': un reportatge mostra el desemparament de les víctimes de violència masclista
Els jutjats de Catalunya són els que menys ordres de protecció concedeixen de tot l'Estat espanyol
Barcelona guanya el primer judici sobre pobresa energètica
Endesa haurà de pagar 10.000 euros per haver tallat la llum a una família vulnerable
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Pensem, l’enllaç entre el món acadèmic i l’opinió pública
Un llibre per a conèixer les festes del mar catalanes
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71