La consellera de Salut, Alba Vergés, ha denunciat que “criminalitzar l'eutanàsia és impedir una mort digna”.


 

 

Salut es compromet a impulsar una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit
La consellera Vergés està “decidida” a tirar-la endavant després del cas de l'home de Madrid que va ajudar a morir la seva dona amb malaltia terminal

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha afirmat que està “decidida a impulsar” des del seu Departament una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit a Catalunya. En la sessió de control al Govern, Vergés ha argumentat que la responsabilitat de l'executiu és respondre a la demanda “del 80%” de la societat, després que s'hagi reobert el debat arran de la detenció d’un home a Madrid que va ajudar a morir a la seva dona malalta terminal.

La consellera ha denunciat que “criminalitzar l'eutanàsia és impedir una mort digna” i ha criticat que sempre “topen” amb un codi penal espanyol que “es nega a canviar i entorpeix la majoria social catalana”. “Quantes persones més hauran d’enregistrar un vídeo per demostrar la seva voluntat a morir?”, s’ha preguntat. “A Catalunya no hem esperat mai que ens facin la feina”, ha reivindicat Vergés, que considera que “pertoca” impulsar una llei d'aquestes característiques amb els grups parlamentaris i l'executiu.

De fet, la consellera ja va avançar fa pocs dies que “a Catalunya prop de 93.000 persones ja han dipositat el Document de Voluntats Anticipades (DVA) des que el juny del 2002 es va posar en funcionament aquest registre, -pioner a l’Estat espanyol-, fins al desembre del 2018”.

Una reivindicació de les entitats

Fa menys d’una setmana l’associació Dret a Morir Lliurement ja reclamava la “necessitat urgent d’una llei d’eutanàsia” perquè “són pocs els casos de persones que com Ángel i María tenen la valentia fer pública la seva acció”.

Notícies relacionades
L’associació Exmenas denuncia les proves de majoria d’edat en una concentració davant la DGAIA
L’entitat també rendeix homenatge a un jove guineà que es va suïcidar fa un mes dies després de ser expulsat d’un centre
El tercer sector torna a denunciar els retards de la Generalitat en els pagaments dels serveis d’atenció a la infància
El deute amb les entitats que presten serveis d'acolliment residencial de la DGAIA supera els 13 milions d‘euros
Creu Roja Joventut repartirà joguines a més de 25.000 infants de tot Catalunya durant aquestes festes
La campanya també pretén sensibilitzar sobre la importància educativa de la joguina com a eina per treballar la tolerància, el respecte i la igualtat
La proposta de la paraula ‘mena’ com a neologisme de l’any genera indignació entre el Govern i les entitats
Afers Socials demana a l’Institut d’Estudis Catalans que la retiri perquè és un mot “denigrant, estigmatitzador i deshumanitzador”
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Reivindicant l’esperit del teatre independent
Reflexions a l’entorn del teatre fet per grups amateurs
Germà Capdevila: "El periodisme associatiu té un valor afegit"
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71