Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

11 d'abril, presentació de la XVII Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya

És el gran aparador dels grups amateurs de teatre de Catalunya, la millor oportunitat per a conèixer el talent dels elencs no professionals presents arreu del país. Ens referim, lògicament, a la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Catalunya a Pineda de Mar, que enguany tindrà lloc entre el 26 i 28 d'abril.

La presentació del programa de la 17a edició, dijous 11 d'abril (19:00h) a la seu de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català (Carrer València 558, 6è 1a), comptarà amb la participació de l'alcalde de Pineda de Mar Xavier Amor, la presidenta de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya Montserrat Condeminas i el president del Centre Cultural i Recreatiu de Pineda de Mar Josep Crego.

Més enllà de l'organització d'un programa d'actuacions molt extens, que habitualment pivota entre les 70 i 80 actuacions, la Mostra Nacional de Teatre Amateur s'ha consolidat com un gran punt de trobada entre tots els grups del panorama escènic amateur català. Una excusa perfecta per reforçar llaços entre elencs de diferents punts del territori o grups que, tot i haver coincidit en els múltiples concursos i mostres que se celebren arreu de Catalunya, no havien establert cap mena de col·laboració.

Com és habitual, l'organització de la Mostra va obrir una convocatòria pública per a decidir el cartell de la present edició. La proposta guanyadora, obra de Rubén Lucas García, destaca per un disseny colorista i que transmet proximitat.

Arriba el Corpus, l'autèntica festa popular de Barcelona
Del 20 a 23 de juny, la ciutat ho celebra amb processons, imatgeria festiva, catifes florals i l'ou com balla
Castellbisbal ja és la capital del món geganter català
La colla gegantera amfitriona va celebrar els 25 anys dels seus propis gegants
Les catifes florals: de mostra d'artesania religiosa a art efímer universal
Catifaires i experts en cultura popular reflexionen a l'Ateneu Barcelonès sobre una de les tradicions més antigues
La festa de l'associacionisme cultural reivindica el valor de la memòria
L'acte institucional del Dia de l'Associacionisme Cultural ret homenatge a les persones i entitats que treballen en favor de la cultura popular catalana
L’art de les catifes de flors, protagonista a l’Ateneu per Corpus
Dues jornades amb diverses activitats per descobrir, viure i reflexionar sobre aquesta tradició que celebra l’esclat de la primavera
Els Castellers de Barcelona celebren el 50è aniversari amb una Diada a la Plaça Sant Jaume
Serà el dissabte 8 de juny, i també hi participaran la Colla Vella i la Colla Joves Xiquets de Valls

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media