Entre el mar i la terra, es troba un paradís per a excursionistes i fotògrafs. Els camins de Ronda són una opció idònia per gaudir d’un bon dia i arribar a racons de costa impossibles. Només necessites portar calçat còmode, aigua i una càmera. Et mostrem els camins de Ronda per Catalunya que cal conèixer.
L’espiritualitat del Camí Ignasià
El Camí Ignasià és un recorregut que rememora el trajecte que Sant Ignasi de Loiola va fer l’any 1522 des de Loiola (Euskadi) fins a Manresa. El sant, que va ser militar de professió en el passat, va caure ferit en l...
La Costa Brava Sud a peu pels camins de ronda
Descobrim els itineraris a la vora del mar i gaudim de les millors cales de la comarca de la Selva
Magnífics penya-segats, paisatges idíl·lics i allunyats del brunzit de la ciutat i aquella mescla de mar i muntanya són els ingredients que fan dels camins de ronda un plat irresistible. Es tracta d'uns camins que anti...
L’espectacularitat de Catalunya a través de la Ruta dels 3 monts
Catalunya és un territori idoni per fer senderisme gràcies a les possibilitats que ofereixen els seus espais naturals. Una de les opcions per gaudir d’aquest esport és la Ruta dels 3 monts, un itinerari considerat de baixa ...
Actes culturals per celebrar el Dia Internacional de la Dona a Barcelona
El 8 de març és el Dia Internacional de la Dona on es reivindica igualtat d’oportunitats i drets entre homes i dones. A més de les manifestacions també hi ha programades diverses activitats culturals per donar suport...

 


 

Gaudeix de paisatges espectaculars a través dels camins de Ronda

Entre el mar i la terra, es troba un paradís per a excursionistes i fotògrafs. Els camins de Ronda són una opció idònia per gaudir d’un bon dia i arribar a racons de costa impossibles. Només necessites portar calçat còmode, aigua i una càmera.
Els Camins de Ronda deuen al seu nom a les rondes o guàrdies que feien les patrulles, resseguint la línia de la costa per vigilar la frontera marítima i el contraban. Actualment és un atractiu passeig a través del qual podem desplaçar-nos per les costes. Els més coneguts són els de la Costa Brava, però no són els únics. Avui et portem els camins de Ronda per Catalunya que cal conèixer.

D’Altafulla a Tarragona

  • Distància: 12 km (només anada)
  • Dificultat: baixa

Sortim de l’estació de la Renfe d’Altafulla fins a arribar a la platja, on comença el camí de ronda. De seguida, trobem a l’espai d’interès natural de la Desembocadura del Riu Gaià. A l’horitzó ja anem veient el castell de Tamarit.
Després, anirem seguint el camí que va resseguint la punta de la Móra i arriba al bosc de la Marquesa on podem passar per les cales de Becs i Fonda fins a Platja Llarga. A continuació vindran la Platja dels Capellans i la Platja de la Savinosa. Continuem vorejant la costa fins a la Platja del Miracle, que seguim pel passeig marítim fins a arribar a l’estació de la Renfe de Tarragona.

Castell de Tamarit

Salou
Salou principalment és conegut per Port Aventura, la festa i l’oci. Però molta gent desconeix que hi ha un camí de ronda que circula tot el litoral des de la platja de Llevant al centre fins al Far de Salou.
En aquest recorregut curt (2 km només anada) i de dificultat baixa passarem per la platja dels Capellans, una de les cales més boniques del cap de Salou, per punta de Porroig, amb unes panoràmiques esplèndides, i per platja Llarga, quasi verge.

Salou

Camins de Ronda per la Costa Brava
Els camins de Ronda de la Costa Brava són els més coneguts i els més espectaculars. Un dels més coneguts és el d’Aiguablava-Begur-Pals. Un dels motius pels quals val la pena fer aquest camí és per les seves platges. Per això, una bona opció és anar en època estiuenca i donar-se un bany.
Si aneu amb nens, el camí de Ronda del Far de Roses a l’Almadrava és un dels més accessibles, ja que és una ruta lineal i és relativament curta. Al contrari, trobem el de Cala Llevadors- Tossa de Mar, un camí de ronda pensat per excursionistes i aficionats al senderisme que passa a prop de penya-segats i hi ha pujades i baixades constants. Això sí, ofereix les millors panoràmiques.

Costa Brava

Del Garraf a Vilanova i la Geltrú

Aquesta etapa té una dificultat una mica superior i és per a persones acostumades a caminar. Té una distància de 24 km, per això la millor opció és fer-la en dos dies, aturant-se a Sitges. O, si no, fer únicament de Sitges a Vilanova. Amb aquest camí gaudirem de zones de vegetació densa i d’altres de rocam més pelat.

Costes del Garraf

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71