Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Les bandes musicals de Catalunya actuaran a l’Alguer per segellar una col·laboració entre ambdós territoris
La cita serà diumenge 10 de febrer a l'església de Sant Miquel de la localitat italiana.

La Banda de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM) i la banda musical Antonio Dalerci de l’Alguer (Sardenya) oferiran aquest diumenge un concert de pasdobles, sardanes, jotes, música simfònica i lírica catalana. L’objectiu és reivindicar i donar a conèixer arreu d’Europa la riquesa del patrimoni musical català.

La banda de la FCSM estarà formada per 70 músics provinents de les Bandes de Sant Llorenç de La Galera, de l’Agrupació Musical Rapitenca de Sant Carles de la Ràpita, de La Cala de l’Ametlla de Mar, Clau de Vent de Vandellòs i l’Hospitalet, de l’Emburgada de El Perelló, de la de Benissanet, de la BUMT de Tarragona i de la SYMPHOCAT de Barcelona, dirigits tots ells pels mestres directors Oriol Navarro, Antonio Alburquerque i Emilio Cabello. També intervindran el tenor Jesús Piñeiro i balladores de jota de la Ribera d’Ebre. La banda Musicale Antonio Dalerci, dirigida del mestre Francesco Saiu, obrirà i tancarà el concert.

El programa d’aquest Concert per l’Alguer (a les 19.30h) inclourà conegudes danses i  cançons catalanes, com les sardanes ‘L’Empordà’ i ‘Ploro per tu’, el ‘Cant de la Senyera’, la ‘Cançó d’amor i de guerra’ o la jota de Vilaba ‘La dansada’, a més d'alguns fragments d’òperes de Verdi i Puccini

El concert servirà per segellar la signatura d’un conveni de col·laboració entre la FCSM i l’Obra Cultural de l’Alguer per treballar plegats en ambdós territoris per tal de donar a conèixer i reivindicar el patrimoni musical popular català. Amb aquest acord també es donarà el vistiplau a la incorporació de la banda musical “Antonio Dalerci” de l’Alguer a la Federació. D'aquesta manera, la FCSM tindrà també representació fora de Catalunya.

Amb aquest mateix objectiu per la internalització de la música catalana, la banda de la FCSM viatjarà a Brussel·les per fer un concert el dia 14 d’abril a l’Església de Sant Joan Baptista. Aquest esdeveniment, segons la FCSM, també pretén ser un homenatge a tot el Govern a l’exili i als presos polítics, amb un record especial per les seves famílies.

"Hi ha llocs on només 'vivim amb', ens falta arribar a 'conviure amb'
Júlia Costa i Isabel Costa, pregoneres de la festa major del Poble-sec
Una exposició recorda el bombardeig del 1938 sobre el barri de la catedral
La mostra s'inaugurarà el proper dijous 18 de juliol a les 20 hores a La Casa dels Entremesos
La festa major del Poble-sec recordarà els 150 anys del barri
La directora d'escola Isabel Costa i l'escriptora Júlia Costa seran les encarregades de fer el pregó, el 19 de juliol
Perpinyà celebra el 13 de juliol la festa major de la cultura popular catalana
La 3a Diada d’Adifolk tindrà els falcons i les seves impressionants figures humanes com a àmbit amfitrió
El Museu d'Història, caixa de ressonància de la música mediterrània
El Palau de la Generalitat oferirà un repertori de peces tradicionals per a carilló

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media