UNICEF
El 42,6% de les nenes assegura haver estat víctima d'algun tipus de violència o assetjament sexual online, davant d'un 35,9% dels nens.

 

 

Com a mínim dos infants de cada aula pateixen assetjament o violència a l'Estat espanyol
UNICEF alerta que gairebé el 7% dels estudiants d'entre 12 i 16 anys han estat víctimes de 'ciberbullying' els darrers dos mesos

Almenys dues persones de cada classe s'han vist relacionades en situacions d'assetjament a l'Estat espanyol. Almenys un de cada cinc infants i una de cada set nenes estan implicats en episodis de ciberassetjament. Són dades fetes públiques aquest dimarts per UNICEF, amb motiu del Dia Internacional de la Internet Segura, que engega una campanya per promoure entre els joves un canvi d'actitud i aturar l'assetjament i la violència a les escoles, particularment cap als infants dels col·lectius més vulnerables.

Es calcula que entre els estudiants d'entre 12 i 16 anys, el 6,9% considera haver patit ciberassetjament els dos darrers mesos i el 3,3% reconeix haver participat com a ciberassetjador. La campanya està protagonitzada per l'actor Miguel Bernadeau, un referent juvenil, que llença el missatge "podem acabar amb l'assetjament a les xarxes. Podem aturar els insults. Podem respectar. No callis, no siguis còmplice. Tu pots aturar-ho."

Segons la UNESCO, la prevalença del ciberassetjament als països amb alts ingressos, proporció d'infants i adolescents oscil·la entre el 5% i el 21%, i sembla que les nenes tenen més possibilitats de patir aquest fenomen que els nens. Aquest patró es repeteix a l'estat espanyol, on, segons un informe de l'ONG, el 42,6% de les nenes assegura haver estat víctima d'algun tipus de violència o assetjament sexual online, davant d'un 35,9% dels nens. Els més vulnerables i atacats són els que formen part dels col·lectius tradicionalment víctimes, com els de la comunitat gitana, la infància migrada, els infants amb discapacitat o l'alumnat LTGBI.

La directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància d'UNICEF Comitè Espanyol, Maite Pacheco, explica que amb la campanya es vol impulsar que els joves "no tinguin por de ser ells mateixos" i a "detectar i rebutjar l'assetjament". Per Pacheco, treballar la convivència en l'entorn escolar és "la clau" per poder fer que els joves se sentin "segurs" i capaços de "d'indentificar i rebutjar" el fenomen.

Notícies relacionades
FaPaC critica l'opacitat d'Educació, la manca de planificació i el tancament de places públiques
L'entitat lamenta, un any més, la “clara aposta” del Departament per l'educació concertada
El Síndic insta la DGAIA a protegir "de manera immediata" els infants que dormen en esglésies i carrers de Barcelona
La situació detectada suposa una vulneració flagrant de la Convenció dels drets de l'infant, segons denuncia la institució
'Desprotegides, malgrat tot': un reportatge mostra el desemparament de les víctimes de violència masclista
Els jutjats de Catalunya són els que menys ordres de protecció concedeixen de tot l'Estat espanyol
Barcelona guanya el primer judici sobre pobresa energètica
Endesa haurà de pagar 10.000 euros per haver tallat la llum a una família vulnerable
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Fira Mediterrània, el cercle virtuós de l'arrel tradicional
El 31è concurs 'La Sardana de l'Any' serà més àgil i participatiu
Entre el gener i el maig se celebraran les eliminatòries, i la final serà el 30 de maig a Sabadell
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71