UNICEF
El 42,6% de les nenes assegura haver estat víctima d'algun tipus de violència o assetjament sexual online, davant d'un 35,9% dels nens.

 

 

Com a mínim dos infants de cada aula pateixen assetjament o violència a l'Estat espanyol
UNICEF alerta que gairebé el 7% dels estudiants d'entre 12 i 16 anys han estat víctimes de 'ciberbullying' els darrers dos mesos

Almenys dues persones de cada classe s'han vist relacionades en situacions d'assetjament a l'Estat espanyol. Almenys un de cada cinc infants i una de cada set nenes estan implicats en episodis de ciberassetjament. Són dades fetes públiques aquest dimarts per UNICEF, amb motiu del Dia Internacional de la Internet Segura, que engega una campanya per promoure entre els joves un canvi d'actitud i aturar l'assetjament i la violència a les escoles, particularment cap als infants dels col·lectius més vulnerables.

Es calcula que entre els estudiants d'entre 12 i 16 anys, el 6,9% considera haver patit ciberassetjament els dos darrers mesos i el 3,3% reconeix haver participat com a ciberassetjador. La campanya està protagonitzada per l'actor Miguel Bernadeau, un referent juvenil, que llença el missatge "podem acabar amb l'assetjament a les xarxes. Podem aturar els insults. Podem respectar. No callis, no siguis còmplice. Tu pots aturar-ho."

Segons la UNESCO, la prevalença del ciberassetjament als països amb alts ingressos, proporció d'infants i adolescents oscil·la entre el 5% i el 21%, i sembla que les nenes tenen més possibilitats de patir aquest fenomen que els nens. Aquest patró es repeteix a l'estat espanyol, on, segons un informe de l'ONG, el 42,6% de les nenes assegura haver estat víctima d'algun tipus de violència o assetjament sexual online, davant d'un 35,9% dels nens. Els més vulnerables i atacats són els que formen part dels col·lectius tradicionalment víctimes, com els de la comunitat gitana, la infància migrada, els infants amb discapacitat o l'alumnat LTGBI.

La directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància d'UNICEF Comitè Espanyol, Maite Pacheco, explica que amb la campanya es vol impulsar que els joves "no tinguin por de ser ells mateixos" i a "detectar i rebutjar l'assetjament". Per Pacheco, treballar la convivència en l'entorn escolar és "la clau" per poder fer que els joves se sentin "segurs" i capaços de "d'indentificar i rebutjar" el fenomen.

Notícies relacionades
Vuit de cada deu catalans pensa que la pobresa infantil ha de convertir-se en una prioritat pel futur Govern
Un 23% dels enquestats per l'organització Save the Children ha hagut de reduir despeses en alimentació
La donació i el trasplantament d'òrgans augmenten un 18% enguany
Durant aquest primer trimestre de l'any 2019 s'han obtingut 105 donants cadàver vàlids
Salut es compromet a impulsar una llei de l'eutanàsia i del suïcidi assistit
La consellera Vergés està “decidida” a tirar-la endavant després del cas de l'home de Madrid que va ajudar a morir la seva dona amb malaltia terminal
Creix un 70% el nombre de dones embarassades amb diabetis gestacional en deu anys
El nombre de dones amb aquesta patologia durant l’embaràs va passar del 3,8% d'incidència l’any 2006, al 6,5% el 2015
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
62 colles participaran en la Ciutat Gegantera 2019 a Castellbisbal
Prèviament, se celebrarà la XII Fira del Món Geganter a Castellterçol (27-28 abril)
Riudoms dona el tret de sortida per al 2n Concurs Nacional d'Enceses del proper 4 de maig
La colla amfitriona de Riudoms participarà en una encesa de lluïment fora de concurs
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71