Castell de Cardona - Cardona Turisme
Descobrim 5 castells de Catalunya que destaquen per la seva tradició medieval i espectacular arquitectura: Castell de Requesens, Castell de Cardona, Castell de Tamarit, Castell de Montsonís i Castell de Montsoriu.
Vies Verdes, una opció diferent per descobrir l’entorn natural de Catalunya
A peu o en bicicleta, les vies verdes que ofereix Catalunya són sempre una bona opció per descobrir l’entorn natural que ens rodeja i fer esport a l’aire lliure. Aquests camins es defineixen com traçats accessibles i ...
Els millors llocs per observar el firmament
Aquests dies són els dies dels enamorats. Vols sorprendre a la teva parella i passar un cap de setmana diferent i d’insomni? Porta’l a veure el firmament. Tot i que la contaminació lumínica esborra els estels mé...
Girona al plat: els sis productes més típics de la ciutat
Tastem la gastronomia de la capital gironina
L'avantguarda i la tradició conflueixen a la ciutat de Girona per crear una cuina dinàmica, creativa, autòctona i variada que mira cap al futur però que no oblida les arrels. Si bé comptem amb alguns dels millor...
5 propostes per fer raquetes de neu a Catalunya
Amb l’arribada de les nevades a Catalunya, sorgeixen una gran varietat de plans per gaudir de la neu a la muntanya. En família o amb amics, una de les millors activitats per descobrir l’entorn natural en grup són les raquete...

 


 

5 castells de Catalunya per reviure el passat medieval

Catalunya sempre ha estat considerada com una “terra de castells”, doncs aquestes construccions medievals s’estenen per tot el territori i són una imatge icònica del passat català. I és que els castells són, d’una banda, joies arquitectòniques i, d’altra banda, el record d’una època de llegendes, històries i cultura popular. A continuació descobrim 5 castells que destaquen per la seva tradició i espectacular arquitectura.

1. Castell de Requesens
A 7km de l’est del poble de Cantallops, a prop del municipi de la Jonquera (Girona), trobem el Castell de Requesens. La construcció d’aquesta edificació d’origen feudal es remunta al segle XI, època en què s’assenta definitivament el feudalisme. Envoltat d’un paratge natural espectacular, el castell es pot visitar tots els dissabtes, diumenges i festius de 11.00h a 17.00h. El preu de l’entrada és de 4€ tot i que ofereixen visites guiades per 6€.


Castell de Requesens - José Antonio Fernández Castro

2. Castell de Cardona
Considerada com una de les fortaleses medievals més importants de Catalunya, el Castell de Cardona, de l’any 886, trasllada als seus visitats al passat medieval català. Situada en un turó al costat de Cardona (Barcelona), el conjunt monumental té un estil romànic i gòtic. Per descobrir els segles d’història que s’amaguen dins del Castell de Cardona, ho pots fer través de dues propostes diferents: la visita guiada general interpretativa i la visita teatralitzada “La veritable història de la Torre de la Minyona”, per un preu de 8€.


Castell de Cardona - Cardona Turisme

3. Castell de Tamarit
A la vora del mar, trobem el Castell de Tamarit, una construcció espectacular del segle XI que s’envolta d’un paisatge marí inigualable. Considerat Bé d’Interès Cultural des del 1988, rodejant el castell es troba l’antic nucli medieval de Tamarit (Tarragona). Entre els serveis que s’ofereixen des del Castell de Tamarit, destaca l’organització de casaments, doncs l’entorn és idoni per dur a terme celebracions.


Castell de Tamarit - Alberich Fotògrafs

4. Castell de Montsonís
El Castell de Montsonís (Lleida) és un monument arquitectònic format per un castell principal i un grup de casetes de pedra que el rodegen. Durant 125 anys, va defensar la frontera entre la ‘Catalunya Vella’ i la ‘Nova’ fins a la conquesta definitiva de Lleida l’any 1149. Avui dia, el castell ofereix visites guiades tots els dies de la setmana pels que vulguin submergir-se en el passat del poblet medieval de Montsonís.


Castell de Montsonís

5. Castell de Montsoriu
Acabem la ruta dels castells catalans amb una de les grans edificacions medievals de l’edat mitjana: el Castell de Montsoriu. Aquesta fortalesa medieval clàssica, conformada per un castell gòtic, manté la mateixa estructura i detalls originals. El conjunt arquitectònic es troba a Arbúcies (Girona) i ofereix visites guiades des de 6.5€, on s’inclou un recorregut pels tres grans recintes del Montsoriu medieval: el recinte superior, inferior i el pati d’armes.


Castell de Montsoriu

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71