Laura Fíguls (ACN)
Patronals i sindicats recorden que la millora de l'atenció a la dependència és un "repte de país" que requereix de la implicació de tot el Govern.

 

 

Patronals i sindicats presentaran abans de l'estiu un full de ruta per millorar l'atenció a la gent gran
Entitats, organitzacions sindicals i Generalitat coincideixen en què es tracta d'un "repte de país"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha encarregat a patronals i sindicats de l'atenció a la gent gran que dissenyin un full de ruta per millorar les condicions del sector i que el presentin abans del juny.

Així ho ha explicat Cinta Pascual, presidenta de l'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), la patronal més representativa del sector, que ha parlat en nom de les organitzacions empresarials i dels sindicats que s'han reunit aquest dimecres al matí amb el conseller. Centres Sociosanitaris Catòlics de Catalunya, Comissions Obreres, Consorci de Salut i Social de Catalunya, La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, La Unió Catalana d'Hospitals, Unió General de Treballadors i La Unió de Petites i Mitjanes Residències són la resta d'organitzacions que hi han participat.

Aquestes han expressat durant la reunió mantinguda amb el conseller la necessitat de millorar, per una banda, les condicions laborals per als més de 40.000 treballadors i treballadores del sector i, de l'altra, garantir la sostenibilitat de les entitats proveïdores de la xarxa d'utilització pública.

Patronals i sindicats recorden que la millora de l'atenció a la dependència és un "repte de país" que requereix de la implicació de tot el Govern, i aposten per la signatura d'un conveni català que millori les condicions laborals i les càrregues de treball dels professionals, sempre i únicament vinculat a l'increment de tarifes.

Aquestes vuit entitats ja van presentar fa dos anys al Departament el Manifest del sector d'atenció a la gent gran de Catalunya que reclamava l'aportació de 300 milions d'euros per millorar les condicions laborals dels treballadors i les treballadores i augmentar les tarifes públiques, una demanda que no ha tingut recorregut per part de l'administració.

Notícies relacionades
El documental 'Petitet' sacseja les xarxes socials i recupera la memòria de la comunitat gitana de Barcelona
El llargmetratge, que està nominat als Premis Gaudí, també fa visible una malaltia rara, la miastènia gravis, de la mà del músic Joan Ximénez
La Marató de Donants arriba a l'equador i s'acosta a les 4.000 donacions
L'objectiu de la iniciativa, que acaba aquest divendres 18 de gener, és remuntar les reserves de sang després de les festes nadalenques
Catalunya, referent mundial de trasplantaments d'òrgans per cinquè any consecutiu
El 2018 s'han dut a terme un total de 1.149 intervencions, un 3,9% més que el 2017.
L'Enquesta de salut de Catalunya incorpora una pregunta sobre la identitat de gènere
Al llarg del primer semestre s'entrevistaran fins a 2.500 persones arreu del territori
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
S'obre el termini per als Premis Capital de la Sardana 2019
Els guanyadors de les 8 categories es donaran a conèixer al mes de març a Perpinyà
Èxit de participació en la primera edició de la Nit del Pessebre
Una seixantena d'associacions de pessebristes van convidar els assistents a gaudir d'aquesta tradició nadalenca d'una manera diferent
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71