El cos dels Mossos d'Esquadra realitzarà xerrades d'informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja en relació amb la prevenció de situacions de vulnerabilitat.

 

 

Interior i Creu Roja signen un conveni per prevenir el maltractament a les persones vulnerables
L'acord contempla el treball conjunt d'ambdues institucions per detectar i atendre situacions de risc, difondre consells a les persones grans i/o amb dependència i a víctimes de violència de gènere

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, han signat aquest matí un conveni per prevenir i atendre situacions de maltractament als col·lectius més vulnerables, amb especial atenció a les persones grans, amb dependència i a víctimes de violència de gènere.

Amb aquest acord s'estableix una col·laboració entre el Departament d'Interior, a través de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra, i la Creu Roja a Catalunya que es concretarà en un conjunt d'actuacions.

Així, el cos dels Mossos d'Esquadra realitzarà xerrades d'informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja en relació amb la prevenció de situacions de vulnerabilitat, com poden ser situacions d'estafes, maltractaments o abusos.

A més, el cos policial també col·laborarà amb accions formatives dirigides a tècnics i voluntaris de la Creu Roja per a millorar la seva intervenció, així com també facilitarà els interlocutors de les comissaries en el territori per facilitar la coordinació i el treball conjunt.

El document també especifica que els Mossos d'Esquadra treballaran conjuntament amb la xarxa d'assemblees locals i comarcals de la Creu Roja en la detecció, prevenció i atenció de situacions de risc conegudes per ambdues parts.

A banda, l'entitat difondrà els consells i orientacions de la policia a través dels diferents Serveis de Teleassistència Domiciliària i Mòbil, dirigits a persones grans, víctimes de violència de gènere o persones en situació de violència domèstica.

En aquest sentit, un altre dels objectius que fixa el conveni és que s'establiran canals de coordinació i intervenció específics per tal de facilitar la mobilització d'agents policials en casos d'emergència detectats per la Creu Roja, a través dels Serveis de Teleassistència.

El document també contempla el treball conjunt per a la identificació de nous marcs de col·laboració en matèria de prevenció i atenció als col·lectius vulnerables objecte de l'acció d'ambdues institucions.

Notícies relacionades
Les entitats en defensa de l'habitatge titllen de "decret farsa" la regulació del preu del lloguer
El decret llei aprovat pel Govern aquest dimarts conté, segons les entitats, "massa excepcions" que el fan irreal
Centenars de persones tornen al carrer per defensar el model d'inserció social de les persones amb discapacitat
Dincat denuncia que la manca de finançament públic posa en risc 10.000 llocs de treball i els serveis d'atenció a més de 40.000 usuaris
"Som persones, nens, no som criminals"
Joves que han estat tutelats exigeixen als partits que deixin d'utilitzar els adolescents migrants per fer campanya electoral, tal com van acordar de forma unànime
Sindicats, col·legis professionals i entitats socials fan front comú pel dret a l'atenció de les persones grans
Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més volum de persones en llista d'espera i sol·licituds pendents de valoració del grau de dependència
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
'Montblanc, Capital de la Sardana', d'Alfred Abad, escollida Sardana de l'Any 2018
El Gran Teatre del Liceu s'ha omplert per escoltar la interpretació de les deu peces finalistes
La nova web de l'Ens de l'Associacionisme Cultural Català ja és una realitat
La presentació del portal coincideix amb la convocatòria dels III Premis Antoni Carné de l'Associacionisme Cultural Català
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71