El cos dels Mossos d'Esquadra realitzarà xerrades d'informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja en relació amb la prevenció de situacions de vulnerabilitat.

 

 

Interior i Creu Roja signen un conveni per prevenir el maltractament a les persones vulnerables
L'acord contempla el treball conjunt d'ambdues institucions per detectar i atendre situacions de risc, difondre consells a les persones grans i/o amb dependència i a víctimes de violència de gènere

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera, han signat aquest matí un conveni per prevenir i atendre situacions de maltractament als col·lectius més vulnerables, amb especial atenció a les persones grans, amb dependència i a víctimes de violència de gènere.

Amb aquest acord s'estableix una col·laboració entre el Departament d'Interior, a través de la Policia de la Generalitat- Mossos d'Esquadra, i la Creu Roja a Catalunya que es concretarà en un conjunt d'actuacions.

Així, el cos dels Mossos d'Esquadra realitzarà xerrades d'informació i sensibilització als col·lectius que està atenent la Creu Roja en relació amb la prevenció de situacions de vulnerabilitat, com poden ser situacions d'estafes, maltractaments o abusos.

A més, el cos policial també col·laborarà amb accions formatives dirigides a tècnics i voluntaris de la Creu Roja per a millorar la seva intervenció, així com també facilitarà els interlocutors de les comissaries en el territori per facilitar la coordinació i el treball conjunt.

El document també especifica que els Mossos d'Esquadra treballaran conjuntament amb la xarxa d'assemblees locals i comarcals de la Creu Roja en la detecció, prevenció i atenció de situacions de risc conegudes per ambdues parts.

A banda, l'entitat difondrà els consells i orientacions de la policia a través dels diferents Serveis de Teleassistència Domiciliària i Mòbil, dirigits a persones grans, víctimes de violència de gènere o persones en situació de violència domèstica.

En aquest sentit, un altre dels objectius que fixa el conveni és que s'establiran canals de coordinació i intervenció específics per tal de facilitar la mobilització d'agents policials en casos d'emergència detectats per la Creu Roja, a través dels Serveis de Teleassistència.

El document també contempla el treball conjunt per a la identificació de nous marcs de col·laboració en matèria de prevenció i atenció als col·lectius vulnerables objecte de l'acció d'ambdues institucions.

Notícies relacionades
Famílies d'infants sords porten Educació al TSJC per discriminar la llengua de signes catalana
Volem Signar i Escoltar i APANSCE consideren que "la realitat de l'escola pública catalana està molt lluny del que contempla la llei"
La meitat de barcelonins destinen més del 40% de la seva renda al lloguer
Càritas de Barcelona demana accions a l'administració per no deixar l'accés a l'habitatge "en mans del lliure mercat"
Gairebé la meitat de la gent gran que viu en residències té demència
Només el 3% dels homes i el 6% de les dones majors de 64 anys viuen en centres residencials
Neix una campanya perquè el rei negre i els patges de les cavalcades no siguin pintats
La iniciativa de l'entitat 'Casa nostra, casa vostra' '#BaltasarDeVeritat' demana acabar amb una pràctica que té un origen "colonialista i racista"
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Contes per apropar la sardana als més petits
‘Famílies en xarxa’, ‘Vincles per la diversitat’ i ‘La Troca’, guanyadors dels Premis Francesc Candel
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71