Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

Contes per apropar la sardana als més petits

La commemoració del bicentenari de Pep Ventura ha estat farcida d'activitats, concerts, i també moltes publicacions. La darrera d'elles vol apropar el món sardanista, i més específicament la figura del compositor figuerenc, al públic infantil. Montserrat Segura és l'autora d'En Pep, el nen que somiava sardanes, editada per l'Ajuntament de Figueres amb la col·laboració del Foment de la Sardana Pep Ventura. Les il·lustracions de les quatre rondalles que conformen l'obra han estat realitzades per Pau Bahí, Marina Gibert, Roser Segura i Dani Torrent.

En la presentació del llibre, celebrada durant el Dia del soci del Foment de la Sardana, Segura va explicar el contingut dels quatre contes. El primer és una narració fantasiosa sobre la infantesa de Pep Ventura. Atesa la poca informació que es disposa, l'autora ha realitzat una recreació molt lliure sobre els primers anys de vida del creador de la sardana moderna. La segona història té com a protagonista un nen que decideix convertir la sardana en la protagonista de la celebració del seu aniversari. En el tercer relat, dos nois estableixen amistat gràcies a la capacitat per compartir l'afició per a les sardanes i els castells. Finalment, el llibre es clou amb una bonica rondalla sobre la capacitat que té la sardana per adaptar els nouvinguts a Catalunya.

Segons Segura, la publicació del llibre desitja "desdramatitzar la sardana, mostrar que no és un esbarjo reservat a les persones grans, sinó obert a tots els membres d'una família i a gent de totes les procedències". En Pep, el nen que somiava sardanes es pot adquirir gratuïtament al Foment de la Sardana de Figueres o a la Casa de la Sardana fins a exhaurir les existències.

Rubí acull la Trobada Nacional dels Tres Tombs més multitudinŕria
Més de cinquanta municipis d'arreu de Catalunya han participat en la festa celebrada el cap de setmana
El 32 Aplec Internacional convertirŕ Copenhaguen en la capital de la cultura popular catalana
Prop de 500 actuants de 25 entitats participaran en quatre dies d'activitats al districte de Nřrrebro, el barri més emergent i cosmopolita de la ciutat
Comerços privats, patrimoni comú
Les bandes musicals, protagonistes per Sant Jordi del cicle de cultura popular a l’Ateneu Barcelončs
El 23 d'abril el jardí de l'Ateneu acollirŕ un concert gratuďt de la banda de la Federació Catalana de Societats Musicals
Cabrils acull una jornada de debat sobre del patrimoni cultural i immaterial del Maresme
Dissabte 27 d’abril tindrŕ lloc la XIII Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme
El 9 d’abril Adifolk presenta l’Aplec Internacional 2019 a l’Arts Santa Mňnica
S’obren les inscripcions per a la 3a Diada d’Adifolk del 13 de juliol

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media