Les propostes de l’Ens
   
   
   
   
   
 
 


 


 

‘Famílies en xarxa’, ‘Vincles per la diversitat’ i ‘La Troca’, guanyadors dels Premis Francesc Candel

Convocats per la Fundació Lluís Carulla, els Premis Francesc Candel recompensen anualment tres projectes que treballen en la inclusió social a través la cultura. Durant l’acte de lliurament de la 14a edició, celebrat el 9 d’octubre al Convent dels Àngels de Barcelona, es va reconèixer la feina desenvolupada per l’Institut Diversitas, la Casa Àsia i l’Escola Comunitària de Formació Permanent La Troca. Cadascuna de les institucions va ser recompensada amb 12.000€.


 ‘Vincles per la diversitat’, el projecte de l’Institut Diversitas, a Barcelona, promou el coneixement mutu i l'eliminació d'estereotips a través d'espais en què persones molt diverses realitzen activitats inspirades en disciplines artístiques.


'Aprenem. Famílies en xarxa' de Casa Àsia, convida als fills a fer de mestres dels seus pares. Una forma de facilitar la integració de persones adultes de diversos orígens amb l'aprenentatge de la llengua i la cultura de la societat d'acollida.


L’últim projecte guanyador, La Troca, ubicada al barri de Sants, es tracta d’una escola de formació amb vocació comunitària, on tots els participants formen part del procés formatiu per afavorir la inclusió i la cohesió social entre persones d'edat i orígens diversos.


El lliurament dels premis va ser amenitzat amb les actuacions de l’Escola de Músics i JPC de Barcelona i els Musicals Choir. L’esdeveniment va ser conduït per la periodista Rita Marzoa i també va comptar amb la conferència de l’activista social Miriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta.

 

Rubí acull la Trobada Nacional dels Tres Tombs més multitudinària
Més de cinquanta municipis d'arreu de Catalunya han participat en la festa celebrada el cap de setmana
El 32 Aplec Internacional convertirà Copenhaguen en la capital de la cultura popular catalana
Prop de 500 actuants de 25 entitats participaran en quatre dies d'activitats al districte de Nørrebro, el barri més emergent i cosmopolita de la ciutat
Comerços privats, patrimoni comú
Les bandes musicals, protagonistes per Sant Jordi del cicle de cultura popular a l’Ateneu Barcelonès
El 23 d'abril el jardí de l'Ateneu acollirà un concert gratuït de la banda de la Federació Catalana de Societats Musicals
Cabrils acull una jornada de debat sobre del patrimoni cultural i immaterial del Maresme
Dissabte 27 d’abril tindrà lloc la XIII Trobada d’Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme
El 9 d’abril Adifolk presenta l’Aplec Internacional 2019 a l’Arts Santa Mònica
S’obren les inscripcions per a la 3a Diada d’Adifolk del 13 de juliol

Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93.452.73.71 - Fax 93.452.73.72 - info@amic.media