En família o amb amics, una de les millors activitats per descobrir l’entorn natural del Pirineu són les raquetes de neu. Presentem 5 propostes d'estacions d'esquí que ofereixen itineraris diferents: Vallter 2000, Vall de Núria, Espot, Aransa, i Tuixent - la Vansa.
Els 5 espais per conèixer el Romanticisme català
Descobreix els racons d'aquest moviment cultural del segle XIX a les comarques de Barcelona
Noves experiències, nous aprenentatges i, potser també, nous amors. Et volem proposar una ruta que uneix totes aquestes inquietuds tan humanes. I és que el Romanticisme, el moviment cultural del segle XIX que s'associa amb m&...
Els 10 festivals catalans que no et pots perdre aquest estiu
Guia per estar al dia de les diverses propostes musicals dels pròxims mesos
Cada any amb l’arribada del bon temps comença la temporada de festivals. Catalunya és un dels llocs on més festivals musicals se celebren amb una programació molt diversa. Aquestes són algunes de les cites imp...
5 rutes empordaneses per estrenar la primavera
Us descobrim cinc trams de l'Empordà per gaudir de l'eclosió primaveral
Arriba el bon temps, i com bons animals que hivernen, anem traient el cap del cau per veure si ha escampat el fred. Amb el Sol ben desinhibit, és un moment genial per lligar-se els cordills i descobrir algun dels múltiples paisatges que...
Enlaira’t i descobreix Catalunya en globus
Descobreix 5 propostes per conèixer el territori català viatjant en globus aerostàtic
Volar en globus aerostàtic és una manera diferent de viatjar, una experiència poc comú que no deixa gens indiferent als que s’animen a viure-la. I és que aquesta alternativa és ideal pels amants de la n...

 


 

5 propostes per fer raquetes de neu a Catalunya

Amb l’arribada de les nevades a Catalunya, sorgeixen una gran varietat de plans per gaudir de la neu a la muntanya. En família o amb amics, una de les millors activitats per descobrir l’entorn natural en grup són les raquetes de neu. I és que, quan el Pirineu es vesteix de blanc, s’han d’aprofitar els itineraris que ofereixen les estacions d’esquí catalanes.  

1.    Vall de Núria
L’estació de Vall de Núria dóna dues possibilitats guiades per a gaudir de les raquetes de neu i descobrir el paratge natural que la rodeja. Els caps de setmana s’ofereix als visitants l’opció de fer un “Bateig amb raquetes de neu”, una experiència que inclou bitllet de tren cremallera, excursió amb guia i material. D’altra banda, l’opció “Sortida raquetes nits de lluna plena & Sopar” fa un itinerari nocturn apte per a tots els públics i, a més d’incloure transport, guia i material, acaba amb un sopar de grup.


Vall de Núria

2.    Tuixent – la Vansa
Amb 30 km de pistes per practicar esquí nòrdic i fer excursions amb raquetes, l’estació d’esquí Tuixent - la Vansa és un destí per a tots els públics ideal per realitzar aquest esport. Situada al massís del Port del Comte (Lleida), actualment ofereix un total de 4 rutes de raquetes de neu de dificultats diferents. D’una banda, els circuits de Sangonelles i Barraca del Pastor - Tossa Pelada són de nivell difícil. Però, d’altra banda, Tallafocs i Volta al primer replà són de dificultat moderada i fàcil, respectivament.


Tuixent - la Vansa

3.    Vallter 2000
L’estació d’esquí alpí Vallter 2000 disposa de 7 rutes lliures o guiades de raquetes de neu perfectes per gaudir de l’entorn natural del Ripollès. Els diferents itineraris s’adapten a tots els nivells, des de famílies amb nens petits fins a esportistes avançats. Així doncs, els que vulguin introduir-se en aquest esport poden començar pel “Bateig de Raquetes de Neu” que impulsa l’estació. A més, també s’ofereixen tant rutes matinals com nocturnes que arriben fins a la cota a 2.550m de l’estació.


Vallter 2000

4.    Espot
Envoltat d’un increïble marc natural, es troba Espot, una estació d’esquí familiar que ofereix dues rutes personalitzades per fer excursions amb raquetes de neu. L’itinerari Les Picardes és un circuit familiar i curt per iniciar-se en el món de les raquetes de neu, perfecte per anar amb nens petits ja que el recorregut és de 800m aprox. D’altra banda, l’itinerari la creu de l’Eixol, d’entre 3 i 4km, fa una ruta al voltant de l’estació d’Espot arribant a un espectacular mirador del Pirineu. Un afegit és que amb la compra del forfet del Parc Lúdic d’Espot s’inclou el lloguer d’unes raquetes de neu per poder realitzar aquests dos itineraris personalitzats.


Espot esquí

5.    Aransa
A la Cerdanya, trobem l’estació d’esquí Aransa, un altre destí fantàstic per fer excursions amb raquetes de neu.  Entre els frondosos boscos de pi negre, ofereixen tres itineraris amb recorreguts diferents. La ruta més llarga, “Raquetes pollineres” es prolonga fins als 7,6km; seguidament, “Raquetes mirador” avarca 6,8km; i per últim, trobem l’excursió “Pollineres – Estanys de Pera”, que s’estén en un total de 4 km.  


Aransa esquí

 

 
Veure més notícies
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71