Membres de la Fundació "la Caixa" i The Ricky Rubio Foundation - La Caixa
L'espai tindrà capacitat per atendre uns 750 infants i adolescents a l'any, un 37% més respecte dels 540 pacients que pot acollir actualment

 

 

 

La Fundació "la Caixa" i The Ricky Rubio Foundation s'alien per construir una nova Àrea Terapèutica a Vall d'Hebron
La col·laboració entre totes dues entitats té com a objectiu potenciar la rehabilitació dels pacients pediàtrics i adolescents de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron

La Fundació "la Caixa" i The Ricky Rubio Foundation han signat un acord de col·laboració gràcies al qual es podrà dur a terme la primera fase de construcció d'una nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona.

El conveni l'han formalitzat Esteve Rubio, president de The Ricky Rubio Foundation, i el subdirector general de la Fundació "la Caixa", Marc Simón, en un acte en el qual també han participat Antoni Vila, director general de la Fundació "la Caixa", i Albert Salazar, gerent de l'Hospital Vall d'Hebron.

L'espai permetrà oferir tractaments més específics i centrats exclusivament en els pacients pediàtrics i adolescents, per tal de proporcionar-los més confort i benestar. Per aquest motiu, la Fundació "la Caixa" hi farà una aportació de 200.000 euros.

Actualment l'Hospital Infantil Vall d'Hebron no disposa de gimnàs de rehabilitació propi per a pacients pediàtrics i adolescents, per la qual cosa l'espai facilitarà la concentració de l'activitat i els recursos en un lloc adequat a cada tipus de pacient, i també la possibilitat de proporcionar-los un millor monitoratge. Aquesta nova àrea terapèutica estarà destinada als pacients hospitalitzats i ambulatoris. Com que es compartirà espai de rehabilitació, es fomentarà també la interacció entre els infants i adolescents. De la mateixa manera, s'evitaran desplaçaments i s'hi podran iniciar nous programes de rehabilitació.

Esteve Rubio, president de The Ricky Rubio Foundation, considera que aquest projecte és el més important i de més dimensió que s'ha promogut des de la fundació. Acompanyat del seu fill, Ricky Rubio, un esportista compromès de veritat i entusiasmat amb la idea de fer realitat el projecte, Esteve Rubio ha declarat: «És un espai necessari i essencial per als infants que s'han de recuperar de qualsevol mena de tractament. Crec que, en l'àmbit de la lluita que tots lliurem contra les situacions més greus de la medicina infantil i adolescent, la posada en marxa d'aquest gimnàs, amb la tecnologia i els avenços més nous, encaixa perfectament amb el tipus d'accions que ens agrada dur a terme, més encara quan s'afegeixen els valors de l'esforç, l'esport i el treball en equip a una finalitat terapèutica».

D'altra banda, Marc Simón, subdirector general de la Fundació "la Caixa", ha destacat: «Volem ser partícips d'aquest gran projecte, que té com a finalitat contribuir a millorar la qualitat de vida dels pacients pediàtrics i adolescents, i, en definitiva, humanitzar l'entorn hospitalari, un dels nostres objectius prioritaris a la Fundació "la Caixa"».

Albert Salazar, gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, ha volgut agrair «a la Fundació "la Caixa" i a The Ricky Rubio Foundation la seva implicació per fer realitat aquesta nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent, que suposarà una gran millora en l'assistència dels pacients pediàtrics i adolescents, i facilitarà la seva recuperació». I ha afegit: «A l'Hospital Infantil tractem totes les especialitats mèdiques, des de l'assistència bàsica fins a especialitats pròpies del terciarisme: som l'hospital d'infants i adolescents amb més capacitat de resolució de processos complexos de tot l'Estat».

L'objectiu és continuar sumant col·laboracions fins a poder completar també la segona fase del projecte, la d'equipament d'aquest nou espai.

Més capacitat

Una de les característiques principals del nou espai és que permetrà incrementar el nombre de pacients que reben aquest tipus de rehabilitació. Concretament, 750 infants i adolescents es podran beneficar d'aquestes instal·lacions cada any, un 37% més de la capacitat que té actualment (540 pacients). Hi treballaran metges rehabilitadors, fisioterapeutes ocupacionals i TCAI (tècnics i tècniques en cures auxiliars d'infermeria)

Atractiu, humà, innovador i proper al món infantil

L'espai, adaptat a les necessitats i característiques dels nens, nenes i adolescents, estarà equipat amb bicicletes el·líptiques, espatlleres, peses, lliteres hidràuliques, infraroigs i matalassos, entre altres elements. A més, el disseny del gimnàs es configura d'una manera atractiva, humana, innovadora i propera al món infantil i adolescent. Es tracta d'un espai interactiu, on el pacient tindrà un paper clau per avançar en la seva pròpia recuperació.

Els materials gràfics també tindran un protagonisme especial, ja que inclouran vídeos i minicàpsules de referents del sector (esportistes, personatges reconeguts...) que oferiran consells i recomanacions per reforçar la importància de fer exercici i dur una vida saludable.

Notícies relacionades
Els expedients d'estrangeria s'acumulen "a milers" a Barcelona
Entitats en defensa de les persones migrants denuncien els retards "il·legals" de la Subdelegació del Govern espanyol
Les entitats denuncien la cursa d'obstacles de les persones sense llar per accedir a drets fonamentals
La Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar de Barcelona demana articular polítiques supramunicipals que facin front les causes estructurals del sensellarisme
Els infants que viuen en centres de protecció, "sense veu ni participació"
El CEESC denuncia que no s'han constituït els 'Consells de Participació' en els Centres de Protecció a la Infància, tot i que per mandat legal haurien de funcionar des del 2009
Dincat reclama que la vacuna de la Covid-19 sigui obligatòria per als treballadors en contacte amb col·lectius de risc
El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, reclama que els professionals sanitaris rebin ja la tercera dosi del vaccí
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71