FEDAIA
En un acte a la plaça dels Àngels de Barcelona, al davant del MACBA, l'actor Biel Duran ha llegit el manifest "Omplim les motxilles d'oportunitats" on l'entitat ha denunciat la "situació límit" i reclamat més recursos.

 









 

 

FEDAIA exigeix que es modifiquin els pressupostos per afegir 130 milions d'euros per a l'atenció a la infància
La federació inicia una campanya d'accions i mobilitzacions per denunciar una "situació límit"

FEDAIA ha iniciat aquest dilluns una campanya d'accions i mobilitzacions per denunciar la "situació límit" de les entitats i els professionals de l'atenció a la infància i reclamar una modificació dels pressupostos de la Generalitat. La presidenta de l'entitat, Elisenda Xifré, ha explicat que han iniciat converses amb els grups parlamentaris perquè presentin una esmena als pressupostos per destinar 90 milions a "revertir deu anys de pèrdues" i 40 milions més per desplegar el model de Serveis d'Intervenció Socioeducatiu (SIS) que ha de "treballar amb les famílies i la infància i adolescència en situació de risc en una fase preventiva". La primera acció ha estat un acte a la Plaça dels Àngels, davant el MACBA.

"Tenim la mateixa o menys dotació pressupostària i en canvi hem d'atendre major demanda i amb més complexitat de necessitats", ha denunciat Xifré. La directora de l'entitat ha explicat que els darrers 12 anys han fet un "esforç" per acollir els joves migrants i ara estan "al límit" després d'haver fet "un exercici d'ajustar els pressupostos per poder atendre un major nombre de famílies d'infància i adolescència". També ha criticat que els professionals del sector necessiten que es revisi el seu salari i les condicions laborals.

En un acte a la plaça dels Àngels de Barcelona, al davant del MACBA, l'actor Biel Duran ha llegit el manifest "Omplim les motxilles d'oportunitats" on l'entitat ha denunciat la "situació límit" i reclamat més recursos. "Demanem revertir aquesta dècada perduda per poder omplir les motxilles dels infants i adolescents, d'eines i instruments, per garantir els seus drets i prevenir situacions de risc d'exclusió i d'oportunitats", exposa el manifest. Indica que volen més recursos per atendre de manera més personalitzada els infants en situació de vulnerabilitat i en canvi en alguns casos han hagut de demanar crèdits bancaris i això els ha fet ajornar inversions.

El manifest denuncia "un important malestar" del sector pels pressupostos del 2020, ja que "no hi ha cap partida pressupostària destinada a desenvolupar les necessitats" de les entitats que representen. Confien que l'increment pressupostari que reclamen servirà per "destinar més recursos per garantir el compliment dels drets de la infància en situació de vulnerabilitat, actualitzar les condicions laborals dels professionals, i contribuir al sosteniment de les entitats i dels projectes i serveis".

Han iniciat contactes amb els partits del Parlament per impulsar una moció per incorporar aquesta partida. "La infància i els professionals que l'atenem no podem esperar", conclou el manifest. FEDAIA representa prop d'un centenar d'entitats que atenen 100.000 infants vulnerables a Catalunya, compta amb 3.500 professionals i 4.800 voluntaris.

Notícies relacionades
La Barnahus de Barcelona s'activa amb 60 casos d'abús sexual infantil sobre la taula
El centre està integrat per dos serveis amb el doble de professionals per atendre les necessitats de població
El Govern afegeix 131 municipis a la llista de zones tensionades per limitar el preu del lloguer
La mesura implica que hi hagi 271 localitats on es podrà aplicar el topall, cobrint més de set milions de persones
El dret a la pau centra la programació d'Impacte! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya
La quarta edició es realitza entre el 9 i el 28 d'abril a diverses ciutats catalanes
Les persones amb autisme i les seves famílies denuncien la vulneració "sistemàtica" dels seus drets
Alerten que pateixen greuges molt evidents en àmbits com l'educació, la salut, el treball o els serveis socials
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Dimarts 23 es presenta l’edició en català del llibre ‘Un ajuntament anomenat Ells’, de Francisco Candel
L’obra parla sobre els “somnis i paranys” del període decisiu en què els catalans recuperaren el timó dels ajuntaments
Santa Eulàlia se celebra a les xarxes
Un documental de l’Esbart Ciutat Comtal i una exposició virtual del Museu Diocesà conviden a descobrir la figura i llegenda de la patrona de Barcelona
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71