La guia presenta casos pràctics que exemplifiquen la bona gestió dels drets de ciutadania en l'àmbit municipal, com ara el dret a l'empadronament o l'accés als serveis d'acollida dirigits a les persones nouvingudes.

 

 

 

El Govern presenta una guia amb casos pràctics sobre inclusió i interacció amb la diversitat
El Homrani considera "requisit imprescindible" en el món actual ser una comunitat "diversa i cohesionada"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha considerat aquest dimecres un "requisit imprescindible" en el món actual ser una comunitat "diversa i cohesionada". El titular de la cartera d'Afers Socials ho ha dit en el marc de la presentació de la guia 'Fer nova ciutadania des del món local: propostes per la inclusió, la interacció i la diversitat' acompanyat del secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Oriol Amorós, i de diferents líders del món local. El Homrani ha aprofitat la presentació i la jornada de treball posterior per posar en valor les "bones pràctiques" liderades per diferents municipis en matèria d'immigració.

El Homrani ha destacat el treball que es fa des de l'àmbit local, social i ciutadà per la diversitat i per la cohesió social, i ha cridat a prendre consciència que la societat "cada vegada serà més diversa". Una diversitat que planteja "reptes", però que "ens fa més forts".

Pel que fa a la nova guia, el conseller n'ha destacat que mostra la "capacitat de generar aliances" i la "complicitat que s'ha anat treballant dia a dia en l'àmbit local". També ha destacat la necessitat d'incorporar els sentiments i l'empatia en la lluita contra els discursos d'odi: "La irracionalitat i la por són un perill, però la millor resposta en la qual ens enfortim tots ve d'un àmbit que és absolutament dels sentiments, que és aquella cosa que ens fa éssers socials, humans, que és l'empatia".

Per la seva banda, Amorós ha observat que tota la qüestió relacionada amb la rebuda i inclusió de la diversitat "és una política que depèn del que fan 7,5 milions de ciutadans", i ha destacat la dificultat de fer un manual que "tradueixi en fets concrets, en idees estructurades i clares allò que és molt complex".

En tot cas ha celebrat que "en aquest àmbit, la ciutadania, agents locals i Generalitat no només treballem junts, sinó que som un equip". La guia presenta casos pràctics que exemplifiquen la bona gestió dels drets de ciutadania en l'àmbit municipal, com ara el dret a l'empadronament o l'accés als serveis d'acollida dirigits a les persones nouvingudes, entre d'altres.

També dedica un apartat als programes que es despleguen a diferents municipis per adaptar els serveis a la societat real i diversa, com la millora de la mobilitat i accessibilitat o l'èxit educatiu, entre altres programes. Finalment tracta temes relacionats amb la gestió de la diversitat i, en aquest context, s'han presentat experiències com el Projecte Salam liderat per la Universitat de Vic, així com la gestió de la diversitat religiosa que es fa des del consorci social de la Garrotxa.

Notícies relacionades
Les Escoles d’Educació Especial i les famílies del seu alumnat, “indignades” amb el Govern
Dincat critica la “falta de compromís i col·laboració” d’Educació per no escoltar les seves necessitats i demandes
L’acció social es conjura i exigeix a les administracions “respostes efectives” per atendre la crisi que vindrà
Els col·legis de treball social, psicologia, educació social i pedagogia avisen que “el sistema no té prou capacitat”
Més de 200 persones han estat ateses al programa d'atenció integral a víctimes de tràfic d'éssers humans de SICAR
La majoria de les víctimes són dones, i la tipologia d'explotació principal ha estat la sexual
Salut farà diversos estudis d'immunitat amb més d'un milió de tests serològics
S'hi inclouran els 170.000 professionals sanitaris i s'estudiarà la immunitat d'altres col·lectius
 
Veure més notícies
 
Cultura popular
Un llibre reivindica la tasca invisibilitzada de les folkloristes catalanes
Meritxell Orpinell és l’autora de l’estudi ‘Mercè Ventosa i Roca, una folklorista per descobrir’
Reunió del Consell de l’Associacionisme Cultural Català per debatre l’adaptació de les activitats festives
Cultura convocarà dues línies de subvencions per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia
 


AMIC - Qui som? - Avís legal
Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a - 08007 Barcelona
Tel. 93 452 73 71